U trendu

Delta: Molovi prodati, porez će biti plaćen u Srbiji

Kompanija Delta Holding potvrdila je danas da je prodala šoping-molove Delta Siti u Beogradu i Podgorici južnoafričkom investicionom fondu Hiprop, i tvrdi da će „svi postojeći porezi po osnovu prodaje šoping-molova biti plaćeni u Srbiji“.

Kompanija je saopštila da će novac dobijen od te prodaje investirati u nekretnine, agrar i dsitribuciju.

„U najveće najavljene projekte: šoping-mol Delta planet, hotel InterContinental i novu poslovnu zgradu u Beogradu, Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona evra i time pruži novi podsticaj privredi Srbije“.

Hiprop Investments, najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u tržne centre, objavio je takođe na svom sajtu da je od srpske kompanije Delta ril estejt, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta Siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

U kupovini su, kako se navodi na sajtu Hirpoa, učestvoval dva kupca – Hirpop, koji je postao vlasnik 60 odsto udela u oba tržna centra, dok je vlasnik preostalih 40 odsto kompanija „Homestead“, povezana sa Luisom Norvalom, jednim od direktora kompanije Hiprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povereno novoformiranoj kompaniji Histed u Velikoj Britaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.