najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prodat Delta siti za 202,8 miliona dolara

Delta je prodala tržne centre u Beogradu i Podgorici. Kupac je Hiprop Investments, koji je investiciju platio 202,8 miliona dolara.

Hiprop Investments je najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u tržne centre, koji je na svom sajtu objavio da je od srpske kompanije Delta ril estejt, koja je deo Delte, kupio tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

Beogradski Delta siti kupljen je za 127,75 miliona evra, od cega je 112 miliona prodajna cena, dok će sa nešto manje od 16 miliona evra biti isplaćeni dugovi bankama, navodi se.

Delta siti u Podgorici prodat je za 75 miliona evra, od čega je 60 miliona cena za sam objekat, dok će sa nešto manje od 15 miliona evra biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Kupovina je, kako se navodi u saopštenju kompanije, podeljena između kompanije, koja je postala vlasnik 60 odsto udela u oba tržna centra, dok je ostatak od 40 odsto kupila kompanija “Homestead” povezana sa Luisom Norvalom, koji je jedan od direktora kompanije Hiprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povereno novoformiranoj kompaniji Histed u Velikoj Britaniji.

Narednih 12 meseci Histed će razmotriti otvaranje lokalne kancelarije u Beogradu.

Direktor kompanije Delta holdinig Miroslav Mišković rekao je nedavno za “Danas” da je menadžment Delta holdinga u ozbiljnim pregovorima za prodaju tržnih centara Delta siti na Novom Beogradu i u Podgorici.

On je prošle nedelje na proslavi 25 godina postojanja Delta holding najavio ulaganje 250 miliona evra u nove projekte te kompanije.

Mišković je, na svečanosti, najavio izgradnju Delta planeta, hotela Interkontinental i nove poslovne zgrade između hotela Hajat i Kraun plaza, čiji je vlasnik takođe ta kompanija.

On je istakao da to znači da će njegova kompanija u ovoj i narednoj godini pokrenuti građevinsku industriju sa ta četiri projekta koji će doneti 8.000 novih radnih mesta.

Mišković je naglasio da će se Delta u budućnosti okrenuti agraru kao najvažnijoj privrednoj delatnosti i istakao da je u poljoprivredu investirala do sada 250 miliona evra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike