U trendu

Imlek uložio pola miliona evra u novu opremu za skladištenje mleka farmera

Kompanija Imlek saopštila je danas da je uložila preko pola miliona evra u novu opremu za skladištenje i očuvanje kvaliteta sirovog mleka u cilju unapredjenja poslovanja svojih kooperanata.

Kako se navodi, nova rashladna oprema omogućiće efikasnije održavanje kvaliteta sirovog mleka i tako olakšati i dodatno unaprediti celokupan proces proizvodnje Imlekovih mlečnih proizvoda.

Dodaje se da su nabavljeni laktofrizi različitog kapaciteta, od onih namenjenih velikim sistemima farmi, zapremine 10.000 litara, preko nešto manjih od 6.000, 4.000, 3.000 i 1.000 litara, pa sve do najmanjih koji sa svojih 200 litara zapremine zadovoljavaju potrebe malih proizvodjača mleka.

„Kompanija Imlek posluje u skladu sa evropskim standardima čiji strogi kriterijumi ukazuju na neophodnost upotrebe najsavremenijih laktofriza u proizvodnji kvalitetnog i bakteriološki ispravnog mleka. Partnerski odnosi sa farmerima, edukacije, novčane pozajmnice i podrška u vidu instaliranja mlekarske opreme, kao i  značajne investicije koje ova kompanija kontinuirano ulaže u inovaciju sopstvene proizvodnje i prerade mleka predstavljaju potvrdu reputacije regionalnog lidera mlečne industrije“ kazao je direktor proizvodnih operacija Imleka Darko Samardžija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.