U trendu

SNS: Deficit u avgustu je 6,8 milijardi

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da podaci o deficitu budžeta Srbije u avgustu koje je iznela vlada u senci Demokratske stranke (DS) nisu tačni i da deficit iznosi 6,8 milijardi dinara, a ne 25 milijardi kako je naveo DS.

U saopštenju se navodi i da je deficit u avgustu četiri puta manji od onoga koji je predvideo Međunarodni monetarni fond (MMF).

„Pitamo DS zašto im toliko smeta kada u državi raste zaposlenost, opada nezaposlenost, kada Srbija konstantno beleži stopu privrednog rasta, kada međunarodne institucije, kao što je Međunarodni monetarni fond, govore o odličnim fiskalnim performansama, o stabilnim inflacionim očekivanjima, o napretku u sprvođenju strukturnih reformi, kada svi pozitivno ocenjuju rad Vlade Srbije na čijem čelu je Aleksandar Vučić“, navodi se u saopštenju.

Ministar finansija vlade u senci Demokratske stranke (DS) Srboljub Antić kazao je danas, na konferenciji za štampu, da će u avgustu deficit budžeta Srbije iznositi oko 25 milijardi dinara i da će biti za oko 60 odsto viši od deficita za prvih šest meseci ove godine.

On je kazao da je pozitivno i to što je MMF ispravio grešku u knjiženju novca i što je prikazao da deficit iznosi 60 miliona više od onoga što je Ministarstvo finansija Srbije pokušalo da prikaže.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.