U trendu

Srpska i albanska ministarka o unapređenju saradnje

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ministarka urbanističkog razvoja i turizma Albanije Eglantina Gjermeni razgovarale su danas u Beogradu o unapređenju saradnje dva ministarstva.

Nakon sastanka Zorana Mihajlović je rekla da ima puno tema iz oblasti urbanizma i građevinarstva u kojima Srbija i Albanija mogu da rade zajedno.

Mihajlovićeva i Gjermeni su se, kako je istaknuto, dogovorile da se pripremi memorandum o saradnji dva ministarstva. „Draft memoranduma je već pripremljen, sada će da ga pogledaju naši zaposleni, i nadam se da će uskoro biti prilika da se vidimo i da potpišemo taj dokument“, rekla je ona.

Mihajlovićeva, koja je predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbijeza rodnu ravnopravnost, rekla je da je sa albanskom ministarkom urbanističkog razvoja i turizma razgovarala i o rodnoj ravnopravnost, budući da se, kako je objasnila, Eglantina Gjermeni tom temom bavi već godinama u Albaniji.

„Razgovarale smo o tome koliko su žene uključene u politički, ali isto tako i društveni i biznis život Albanije i Srbije“, rekla je Zorana Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.