U trendu

Tramp od velikih poslodavaca sastavio savetodavno telo

Budući predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je osnovao „strateški forum“ koji čini 16 velikih američkih poslodavaca koje će konsultovati o razvoju i radi procene ekonomske politike.

To telo kojim će predsedavati Stiven Švarcman, predsednik investicionog fonda „Blekstoun“, savetovaće  Trampa o „merama Vlade koje mogu utiču na privredni rast, na stvaranje novih radnih mesta i na produktivnost“, piše u saopštenju timu budućeg predsednika.

U tom telu su i direktori banke PJ Morgan čejs (Chase) Džejmi Dajmon, studija Volt Diznija Bob Ajdžer, Dženeral motorsa Meri Bara i proizvodjača aviona Boinga Džim Mekberni.

„Moja administracija je odlučna da se oslanja na stručnost privatnog sektora i da smanji državnu birokratiju koja sprečava naše firme da se razvijaju“, rekao je Tramp koji je tokom kampanje obećao da će očuvati radna mesta SAD i da će direktno razgovarati s direktorima preduzeća da bi to postigao.

Tramp je delom izabran i zbog obećanja da će očuvati radna mesta u SAD, a u četvrtak je „posledicama“ zapretio preduzećima koja napuste SAD radi smanjenja rashoda.

Po saopštenju, Tramp će se „često“ sastajati s članovima tog svog saveta, a prvi put već u prvoj sedmici februara  –  ubrzo pošto 20. januara preuzme dužnost šefa države.

Odlazeći predsednik Barak Obama je takodje formirao savetodavna tela privrednika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.