U trendu

Sprečeno krijumčarenje zlatnog nakita

Carinici Srbije sprečili su, takom vikenda, dva pokušaja krijumčarenja zlatnog nakita, saopšteno je danas.
U saopštenju se navodi da su na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom, sprečili iznošenje iz zemlje oko 600 grama zlatnog nakita.

„Pojas od zlata, lanac, narukvice, mindjuše i prsten pokušao je da, u kaseti izmedju vozačkog i suvozačkog sedišta, sakrije holandski državljanin turskog porekla… Detaljnim pregledom automobila, u ženskoj torbici pronadjen je pomenuti zlatan nakit. Slučaj je u dalju nadležnost preuzeo sud u Sremskoj Mitrovici“, navodi se u saopštenju.

Istog dana je na graničnom prelazu Horgoš, sa Madjarskom, prilikom ulaska u zemlju zaplenjen nakit od belog zlata, koji najverovatnije sadrži dijamante.

Zlato je pronadjeno u automobilu kojim je upravljao slovački državljanin srpskog porekla a kod njega je pronađen privezak od belog zlata sa šest utisnutih kamenčića i jednim biserom, niska od belog zlata sa pet utisnutih kamenčića i aparat za utvrdjivanje autentičnosti dragog kamenja.

U pitanju je 75-ogodišnji penzioner odranije poznat Odeljenju za analizu rizika Uprave carina zbog deviznog prekršaja iz 2014. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.