U trendu

Dodik i Izetbegović se dogovorili o EU i MMF

Predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik Republike Srpske Bakir Izetbegović i Milorad Dodik postigli su dogovor o mehanizmu koordinacije različitih nivoa vlasti u pregovorima sa Evropskom unijom, i o kreditnom aranžmanu sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF).

„Raspravljali smo o urgentnim stvarima u vezi sa evrospkim integracijama. Imam dobre vesti: postigli smo dogovor o mehanizmu koordinacije, o kreditnom aranžmanu sa MMF i nekim drugim stvarima“, rekao je novinarima šef delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark, inicijator sastanka.

Pored Izetbegovića i Dodika, koji su i lideri SDA i SNSD, na sastanku su bili i premijerka RS Željka Cvijanović i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Na sastanak u restoranu „Barka“ u Istočnom Sarajevu, na kraju je stigao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, kako bi potpisao pismo o namerama za MMF.

Zbog neprihvatanja mehanizma koordinacije, predsedavajući Saveta ministara BiH i premijer Federacije BiH Denis Zvizdić i Fadil Novalić, koji su kadrovi Stranke demokratske akcije (SDA), čiji je lider Izetbegović, ranije su odbijali da potpišu pismo o namerama za MMF, potrebno da bi ta medjunarodna finansijska institucija odobrila kreditni aranžman sa BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.