U trendu

Nataša Vučković novi šef poslaničkog kluba DS-a

Poslanički klub Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije danas je jednoglasno smenio Borislava Stefanovića sa mesta šefa poslaničke grupe i na to mesto izabrao Natašu Vučković.

Kako je novinarima rečeno nakon sednice poslaničkog kluba, Stefanović je i dalje narodni poslanik i potpredsednik DS, pa bi trebalo da se u skladu sa tim i ponaša.

Nataša Vučković rekla je da je za DS nedopustivo da neko svoju volju stavlja ispred volje većine.

Ona je rekla da je DS bila neprijatno iznenadjena jutrošnjim nastupom Stefanovića i njegovim, kako je rekla, iznošenjem neistina.

„U DS se poštuju sve procedure i pravila“, rekla je Nataša Vučković i dodala da je odluka poslaničkog kluba doneta u saglasnosti  sa predsednikom stranke Bojanom Pajtićem sa kojim su poslanici, kako je rekla, celi dan bili u kontaktu.

Dosadašnji zamenik predsednika poslaničkog kluba DS Dejan Nikolić ponovo je izabran na tu funkciju.

Stefanović je ranije danas rekao da je praktično smenjen sa mesta šefa poslanika DS bez glasanja jer je određena dokumenta za raspravu u parlamentu potpisao njegov zamenik Dejan Nikolić iako je on bio u parlamentu, kao i da su sve organizovali poslanici DS Nikolić, Balša Božović i Gordana Čomić i da je siguran da predsednik stranke Bojan Pajtić nije u tome učestvovao.

Gordana Čomić je potom rekla da Stefanović nije smenjen i da je reč o nesporazumu i gruboj šali Stefanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.