U trendu

Nikolić položio venac na Spomenik vojnicima Gardijske brigade

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da su sva mesta stradanja tokom NATO bombardovanja, a najviše Kliničko-bolnički centar (KBC) „Dragiša Mišović“ u Beogradu, sramota jedne civilizacije na kraju 20. veka.

Nakon što je položio venac na Spomenik pripadnicima Vojske Jugoslavije i pacijentima te zdravstvene ustanove poginulim u maju 1999. godine, Nikolić je kazao da agresor nije birao koga će ubiti – civile ili vojnike.

„Na današnji datum svake godine pokušavam da odem na neko drugo mesto stradanja, bez obzira da li su poginuli civili ili vojnici. Sva ta mesta, a ovo najviše predstavljaju sramotu jedne civilizacije na kraju 20. veka“, rekao je Nikolić.

On je dodao da ovakva mesta treba obilaziti dok je Srbije i pamćenja.

Venac je položio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je ocenio da je obaveza države da čuva uspomenu na stradale, ali i da vodi odgovornu politiku koja će Srbiju činiti faktorom mira i stabilnosti.

Vence su položili i članovi porodica stradalih, kao i predstavnici KBC „Dragiša Mišović“.

U raketnom napadu NATO-a 20. maja 1999. godine poginulo je sedam pripadnika Gardijske brigade Vojske Jugoslavije i tri pacijenta KBC „Dragiša Mišović“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.