U trendu

Od ponoći besplatan prelazak administrativne linije

Udruženje osiguravača Srbije saopštilo je danas da će građani centralne Srbije i Kosova i Metohije od ponoći motornim vozilima moći besplatno da prelaze administrativnu liniju na osnovu polise osiguranja od autoodgovornosti, koju već poseduju.
Time će i u finansijskom i administrativnom smislu biti olakšano kretanje građanima Srbije sa obe strane administrativne linije i oni neće imati dodatne troškove koji se odnose na osiguranje vozila, rečeno je Beti u tom udruženju.

Početak primene memoranduma, koje je Udruženje osiguravača Srbije nedavno potpisalo sa kosovskim Biroom osiguravača, uz posredovanje Saveta Biroa zelene karte, prakično znači da će svaku štetu u saobraćaju, koju počini vozilo sa tablicama sa KIM, ili obrnuto, na Kosovu i Metohiji registrovano u centralnoj Srbiji, oštećenima isplatiti osiguravajuća kuća, koja je izdala polisu.

Sporazum Kosova i Srbije o slobodi kretanja i međusobnom priznanju polisa osiguranja vozila stupa na snagu u ponoć.

Dogovorom od 23. juna ove godine koji je potpisan u prisustvu premijera Ise Mustafe i Aleksandra Vučića predviđeno je međusobno priznanje polisa osiguranja Kosova i Srbije.

Taj sporazum trebalo je da stupi na snagu 24. jula, međutim do njegove primene nije došlo, a obe strane optuživale su jedna drugu da su krive za odlaganje.
Na sastanku delegacija koji je održan 5. avgusta dogovoreni su svi tehnički detalji i najavljeno je da će sporazum početi da se primenjuje od 12. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.