U trendu

Omerović: Opasne i već poznate Ugljaninove „igre“

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović kritikovao je danas lidera SDA Sandžaka Sulejmama Ugljanina smatrajući da su veoma opasne njegove izjave u kojima Srbiju optužuje za organizovanje navijačkih grupa.

„Posto je zaboravljen i nema ga u vlasti, po starom receptu Ugljanin daje veoma opasne izjave u kojima državu Srbiju direktno optužuje za organizovanje navijačkih grupa“, navodi Omerović u saopštenju za javnost, te primećuje da se time ponavlja staran teza o mržnji države prema Bošnjacima.

Ugljanin, navodi Omerović, vidi sebe kao jedinog i ispravnog Bošnjaka koji vodi računa o sopstvenom narodu, a legitimne predstavnike svog naroda koji su u vlasti optužuje.

Pri tome dok je šest godina bio „ministar ni za šta“ u Vladi Srbije, sve je bilo u najboljem redu, primećuje Omerović.

Ocenivši da su neosnovane optužbe na racun države jedini način da „nekadašnji ministar“, bude prisutan u javnosti, predsednik Odbora konstatuje da ej „žalosno što on ponovo zloupotrebljava funkciju BNV za svoju ličnu promociju i što pokušava ceo jedan narod da konfrontira s drzavom u kojoj zivi“.

„Navijačke grupe ne smeju biti instrument u rukama političara i zato država mora ući u rešavanje ovog sada već ozbiljnog i veoma opasnog problema koje prave huligani koji sa iskrenim navijačima nemaju nikave veze“, zaključuje Omerović.

Ugljanin je ranije najavio da će nakon, kako je rekao, učestalih šovinističkih i nacionalističkih ispada i pretnji navijača Crvene Zvezde na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru, tražiti da se utakmice dva tima ubuduće igraju izvan opština u kojima žive pretežno Bošnjaci.

Istovremeno, a iako smatra da su aktuelna dešavanja „podvala državnog vrha“, Ugljanin je na konferenciji za novinare pozvao premijera Aleksandra Vučića da nastave razgovore koji su započeti pre dva meseca o rešavanju pitanja Bošnjaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.