U trendu

Pristalice Zavetnika protestovale ispred RTS-a

Pristalice srpskog sabora Zavetnici protestovale su danas ispred Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu tražeći da njihovi predstavnici dobiju priliku da u nacionalnom dnevniku iznesu svoje neslaganje sa sporazumom sa NATO.

Predstavnici Zavetnika naveli su da su iz RTS-a dobili obećanje da će večeras biti emitovan prilog o njihovom protestu i najavili da će deo njih ostati ispred zgrade RTS-a u Takovskoj ulici do 19.30, kako bi videli da li je obećanje i ispunjeno.

Skup Srpskog sabora Zavetnici počeo je na Trgu Republike, odakle je više hiljada okupljenih mirno prošetalo do RTS-a, a na čelu kolone nosili su veliki transparent „Otpor okupaciji, nije Srbija NATO kolonija“.

Predstavnica pokreta Milica Djurdjević pozvala je pristalice Zavetnika da minutom ćutanja odaju poštu radnicima RTS-a poginulim u NATO bombardovanju.

„Nekada je nacionalni dnevnik RTS-a počinjao počinjao pesmom ‘Volimo te otadžbino naša’, a danas počinje ‘Odom radosti’ i NATO propagandom“, kazala je Djurdjević i dodala da je RTS kuća koja sprovodi antisrpsku politiku.

Na skupu se okupio veliki broj gradjana koji su nosili zastave Zavetnika i Srbije, fotografije predsednika Rusije Vladimira Putina i transparente „Ne u NATO“ i „NATO marš iz zemlje“, dok je sa razglasa puštana patriotska muzika i muzika iz kosovskog kraja.

Okupljeni su skandirali uvrede na račun premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića.

Podršku su im pružili i predstavnici pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije (DSS).

Zavetnici su na skupu zatražili da bude raspisan referendum, jer smatraju da je pravo naroda da odlučuje o saradnji sa tim vojnim savezom.

Zavetnici su danas Republičkoj izbornoj komisiji podneli listu za parlamentarne izbore 24. aprila, koja nosi naziv „Za slobodnu Srbiju-Zavetnici“, a nosilac liste je Milica Djurdjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.