U trendu

Protest s jastucima protiv buke u Cetinjskoj

Grupa stanara centralne beogradske opštine Stari grad večeras je četvrti put protestovala zbog buke koju noću već mesecima stvaraju ugostiteljski objekti u Cetinjskoj ulici.

Deo gradjana, organizovanih u udruženja „Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku“ i „Beogradjani protiv noćne buke“ na protest je došao s jastucima, kako bi na simobličan način ukazali gradskim vlastima da noćima ne mogu normalno da spavaju.

Profesorka Milica Jeftić rekla je novinarima da su buka i galama tokom noći nesnosni i da postoje i drugi problemi i oblici uznemiravanja, poput jakog noćnog saobraćaja automobila.

Na prostoru bivše pivare Bajloni u Cetinjskoj ulici smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata, a udruženja „Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku“ i „Beogradjani protiv noćne buke“ večerašnjim protestom su ponovo želela da ukažu gradskim vlastima da njihov problem, uprkos obećanjima, nisu rešile.

Iz tih udruženja je najavljeno da će do donošenja odgovarajuće gradske odluke i rešavanja problema koji je, kako kažu, ozbiljno ugrozio ljudska i gradjanska prava stanara tog dela Starog grada, protesti biti nastavljeni i putem društvenih mreža.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije danas da će se na sednici Skupštine Beograda, koja bi trebalo da bude održana izmedju 8. i 10. septembra, doneti odluku kojom se zabranjuje emitovanje muzike u krugu stambenih zgrada od 150 do 200 metara, što će rešiti problem buke u Cetinjskoj ulici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.