U trendu

Saobraćaj u Srbiji usporen zbog snega

Saobraćaj je danas usporen zbog snega koji je padao u južnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije, a ponegde je moguće i stvaranje manjih snežnih nanosa, upozorio je Auto-moto savez Srbije.

Putni pravci u Pomoravskom okrugu su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog snega, rečeno je danas u Saobraćajnoj policiji u Jagodini, a iz Direkcije za izgradnju u tom gradu poručuju da su putari na terenu i da nema većih problema.

Direktor Direkcije za izgradnju Miodrag Jevremović izjavio je za agenciju Beta da su putevi u Jagodini i okolini prohodni iako sneg pada od sinoć.

„Pet ekipa Građevinskog preduzeća ‘Put’ je na terenu u gradu i okolnim selima. Pošto se očekuju još niže temperature spremili smo dovoljnu količinu soli. Putari rade svoj posao, za sada, bez većih problema“, rekao je Jevremović.

U gradu se baca so, a u selima rizla.

Jevremović je rekao da će putari raditi ceo dan, kao i uveče kako bi, za jutarnje polaske autobusa, očistili putne pravce ka crnovrškim i juhorskim selima.

U saobraćajnom preduzeću „Zoran rajzen“ kažu da je visina snega na putnim pravcima ka brdskim selima oko 20 centimetra i da vetar pravi nanose. Zbog vlažnog snega dolazi do proklizavanja vozila tako da su skraćene pojedine linije ka crnovrškim selima.

Prema podacima Meteorološke stanice u Ćupriji jutros je najniža temperatura bila minus dva stepena, a visina snega je 10 centimetra.

Slab do umeren sneg pada na Kopaoniku, Crnom Vrhu i u regionima Zlatibora, Kruševca, Niša, Leskovca, Vranja i Ćuprije, a na planinskim prevojima obavezna je upotreba lanaca.

Svi putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, prema informacijama javnog preduzeća „Putevi Srbije“, koje upozorava na moguću poledicu u jutarnjim i večernjim satima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.