U trendu

Srbija se i danas suprotstavila mnogo većim od sebe

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija danas na sednici Generalne konferencije Uneska suprotstavila mnogo većim od sebe, koji nisu uspeli da je unize ni politički zgaze.

„Srbija se suprotstavila mnogo moćnijim od sebe, nismo pobedili, ali oni nas nisu unizili, nisu nas ni politički zgazili, zato sam ponosan na naš narod koji se plašio lošeg a ne želi da likuje u dobrom, zato sam siguran da je pred nama dobra budućnost“, poručio je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije nakon što predlog za članstvo Kosova u toj organizaciji UN za obrazovanje, nauku i kulturu nije dobio neophodnu dvotrećinsku podršku. 

Premijer Vučić je podsetio na izreku da je bahatost najveći neprijatelj pobede, i da ne želi da likuje, niti želi da se građani Srbije prave važni.

„Kažemo dve stvari: Srbija nije poražena, a druga stvar je da to više i nije velika novost. Srbija polako, ali sigurno uči, u najmanju ruku, da ne gubi“, rekao je premijer i  dodao da to pokazuju rezolucija o Srebrenici, ekonomska agresija Hrvatske, Generalna skupština Uneska.

„Uspešan kraj po svim tim pitanjima najbolji su dokaz za to“ rekao je Vučić.

„Kao narod i zemlja završili smo sa kompleksima i počeli da se borimo, da štitimo interese i nismo neko kome se nameće svoja volja. Poštujemo sve, ne busamo se u prsa ali ne uzmičemo ni pred kim“, naglasio je premijer.Dodao je i da se Srbija pitala ovo pitanje bi se rešavalo kroz dijalog.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.