U trendu

Vasin Miroviću: I Vojvodina je deo Srbije

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin pitao je danas predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića iz Srpske napredne stranke (SNS) kako je moguće da tvrdi da se Vojvodina nalazi u nezavidnoj ekonomskoj situaciji, dok republički premijer Aleksandar Vučić priča da Srbija doživljava ekonomski preporod.

„Postavljam pitanje kako su mogući tako dobri ekonomski rezultati na nivou Srbije, ako je Vojvodina, njen deo koji ostvaruje najbolje rezultate po najznačajnijim privrednim pokazateljima, u tako teškoj situaciji. Nešto se tu ne slaže“, naveo je Vasin.

Naveo je u saopštenju da su tačne Mirovićeve tvrdnje da su u protekle četiri godine odnosi izmedju republičke i pokrajinske vlade bili na veoma niskom nivou, ali je dodao da je tome najviše doprinela Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je odbacivala svaki vid saradnje sa Pokrajinskom vladom, neprekidno je odbijala predložene sastanke, smanjivala nadležnosti Vojvodine i uskraćivala pokrajini finansijska sredstva.

Prethodnu Pokrajinsku vladu predvodila je DS, a Vasin je bio potpredsednik te vlade dok je SNS bila u opoziciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.