U trendu

Vučić ne odgovara na pozive pokrajinske vlade

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da nije tačna izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića da pokrajinska vlada nije zainteresovana za rešavanje problema građana.

Vučić je juče „izgovorio notornu neistinu da ne razgovara sa mnom i sa predstavnicima Pokrajinske vlade zato što nismo zainteresovani za rešavanje problema građana“, rekao je Pajtić koji je i predsednik vojvođanske vlade, a prenela DS.

Pajtić je dodao da je od 5. novembra prošle godine u nekoliko navrata „javno, pismeno, službeno i zvanično“ tražena zajednička sednicu republičke i pokrajinske vlade da bi se rešili problemi.

On je kazao da postoje najmanje tri razloga zbog kojih Vučić nije odgovorio na te zahteve.

„Prvi je zbog toga što zna da se pokrajinska vlada protivi njegovoj politici oduzimanja poljoprivrednog zemljišta koje obrađuju poljoprivrednici i davanja tog zemljišta njegovim poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Emirata i drugih stranih dražva“, rekao je Pajtić i dodao da nijedna odgovorna država strancima ne daje svoje poljoprivredno zemljište.

Prema Pajtićevim rečima, drugi razlog je što se pokrajinska vlada izričito protivi gušenju i gašenju Elektrovojvodine.

„Ne prihvatamo uvredljiva obrazloženja da će umesto Elektrovojvodine, jedne od najvećih kompanija koja decenijama raste zahvaljujući ulaganju građana pokrajine, pokrajina dobiti dispečerski centar gde će nekoliko sekretarica raditi i okretati telefone“, kazao je predsednik DS-a.

Pajtić je kao treći razlog naveo to što Vučić „već tradicionalno iskazuje aroganciju i bahatost prema političkim neistomiljenicima, potpuno odsustvo odgovornosti o svesti o tome da nije pitanje njegove dobre volje da li će sarađivati sa drugim institucijama u ovoj državi“.

On je naveo da je Vučićeva ustavna i zakonska obaveza da sarađuje i sa pokrajinskom vladom i sa lokalnim samoupravama, nezavisno od toga da li se u tim institucijama nalaze njegovi neistomišljenici ili ne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.