U trendu

Rijad ne može da zataška zločin koji je počinio

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da Saudijska Arabija ne može da zataška zločin koji je počinila pogubljenjem šiitskog imama Nirma Bakera el Nimra i prekidom diplomatskih odnosa s Iranom.

„Saudijska vlada je preduzela neobičnu meru prekidom diplomatskih odnosa kako bi zataškala zločin pogubljenja šiitskog imama“, rekao je iranski predsednik i dodao da se na kritike „ne odgovara odsecanjem glava“.

Rohani je reagovao i na vest iz Kuvajta koji je danas opozvao svog ambasadora iz Teherana posle napada na saudijska diplomatska predstavništva u Iranu.

Pogubljenje šiitskog sveštenika Nimra Bakera el Nimra, oštrog kritičara saudijskih vlasti u subotu u Saudijskoj Arabiji, izazvalo je proteste u Teheranu gde je gadjana saudijska ambasada. Saudijska Arabija je posle toga odlučila da prekine diplomatske odnose s Iranom.

Posle Saudijske Arabije diplomatske odnose s Iranom su prekinuli i Bahrein i Sudan, dok su Ujedinjeni Arapski Emirati povukli svog ambasadora u Iranu i sveli diplomatske odnose s tom zemljom na minimum.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.