U trendu

Uhapšen osumnjičeni za napad u tržnom centru

Posle dvadesetčetvoročasovne potere uhapšen je čovek osumnjičen da je ubio pet ljudi u tržnom centru u državi Vašington na severozapadu SAD, saopštila je noćas policija.

Policija je navela da se radi o dvadesetogodišnjem Arkanu Cetinu rodjenom u Turskoj sa stalnim boravkom u Ouk Harboru, blizu Barlingtona, gde se u petak uveče dogodila pucnjava u tržnom centru u kojoj su ubijene četiri žene i jedan muškarac.

Barlington je grad 110 kilometara severno od Sijetla.

Napadač je otvorio vatru u odeljenju za kozmetiku u robnoj kući Mejsis.

Ne traga se više ni za jednim drugim osumnjičenim, rekao je portparol policije u državi Vašington Mark Fransis.

Savezna policija je navela da u ovoj fazi nema sumnje da se radi o terorističkom činu.

Prema navodima policije, osumnjičeni je izgledao kao „zombi“ kad je uhapšen. Policajci u patrolnim kolima su primetila 20-ogodišnjeg Arkana Cetina sinoć i odmah ga prepoznali kao osumnjičenog napadača, rekao je okružni šerif Majk Holi.

Holi je rekao da je policija dobila dojavu da se on nalazi u blizini. Cetin je bio nenaoružan kad je priveden, rekao je Holi. „On nije ništa govorio, izgledao je kao neki zombi“, rekao je Holi.

Policija je navela da je osumnjičeni ima stalni boravak u SAD i da je ranije optuživan za nasilje u kući i napade.

Na Fejsbuk stranici koja je predstavljena kao stranica osumnjičenog navodi se da se radi o Arkanu Cetinu, rodjenom u Adani četvrtom po veličini gradu u Turskoj na Sredozemlju. Studirao je u Ouk Harboru i radio u jednoj prodavnici Vidbi Ajlandu, takodje malom mestu u državi Vašington.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.