„Noć veštica“ najgledaniji film

Rimejk jednog od najpoznatijih filmova strave i užasa – „Noć veštica“ („Halloween“), debitovao je na prvom mestu liste najgledanijih filmova u Americi. To je osmi film nastao na osnovu originalnog filma Džona Karpentera (John Carpenter) iz 1978. godine. Ujedno, ovaj film je postavio i novi rekord za završni vikend letnje bioskopske sezone.
Novi film fokusira se na sumorno detinjstvo serijskog ubice Majkla Majersa. Posle svirepog ubistva starije sestre, šestogodišnji Majkl je smešten u bolnicu za mentalne bolesti. Petnaest godina kasnije, on beži iz bolnice i dospeva na slobodu. Njegovo prvo odredište je mali grad Hadonfild, a misija – ubistvo mlađe sestre Lori.
Film je režirao Rob Zombi (Rob Zombie), bivši muzičar, čije je pravo ime Rob Kamings (Rob Cummings). Zombi se proslavio 1990. godine svojim hevi-metal bendom „White Zombie“. Režiserski debi imao je s filmom „House of 1000 Corpses“ iz 2003. godine. Jedna od uloga u tom filmu poverena je Malkolmu Mekdauelu (Malcolm McDowell).
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za prvi vikend (31. avgust – 2. septembar) septembra:

 1. "Noć veštica" ("Halloween")
 2. "Kul momci" ("Superbad")
 3. "Balls of Fury"
 4. "Bornov ultimatum" ("The Bourne Ultimatum")
 5. "Gas do daske 3" ("Rush Hour 3")
 6. "Mister Bin na odmoru" ("Mr. Bean’s Holiday")
 7. "The Nanny Diaries"
 8. "Death Sentence"
 9. "War"
 10. "Stardust"

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pogledajte komentare (3)

3 komentara

 • Jelena Matijašević

  Meni se digla kosa na glavi. Kada sam gledala, došlo mi je da vrištim. Ekstra strašno.

 • Radomir Vukićević

  Ovaj film je fantastičan.Vrlo dobro snimljen horor sa zadržanom tradicijom iz ’80 i ’90 godina.Takođe je dosta poučan, jer se psihologija gledaocima kroz film dosta dobro prezentuje.

 • Aca Petrović

  Ovo je ekstra film.

Ostavite komentar