„Pritajeno zlo 2“ – najgledaniji film

Naučnofantastični film „Pritajeno zlo: Apokalipsa“ („Resident Evil: Apocalypse“) zauzeo je prvo mesto na listi nagledanijih filmova u Americi. Tako je ovaj film potisnuo „Heroja“ („Hero“) sa vodeće pozicije posle dve nedelje provedene na vrhu.

To je nastavak filma „Pritajeno zlo“ („Resident Evil“) iz 2002. godine. Film je inspirisan istoimenom video-igricom, a glavna ženska uloga ponovo je poverena Mili Jovović (Milla Jovovich). Jovovićeva igra Elis, vođu grupe pobunjenika u svetu kojim šetaju zombiji i zli biznismeni. Scenario za „Apokalipsu“ napisao je Pol V. S. Anderson (Paul W.S. Anderson). Budžet filma bio je 20 miliona dolara.

Prošle nedelje debitovao je i film „Cellular“ i smestio se na drugo mesto liste najgledanijih filmova. U ovom trileru Kim Bejsinger (Kim Basinger) igra kidnapovanu domaćicu čija je jedina veza sa spoljnim svetom potpuni stranac s kojim može kontaktirati jedino svojim mobilnim telefonom. Premisa za film glasi pomalo patetično: „Ako signal umre, i ona će“. U filmu uloge tumače: Kris Evans (Chris Evans), Vilijam H. Mejsi (William H. Macy), Džesika Biel (Jessica Biel) i Džejson Stetam (Jason Statham). Film je koštao 25 miliona dolara.

U prvih deset filmova na listi našao se još jedan debitant – „Napoleon Dynamite“, na devetom mestu. Posle 14 nedelja prikazivanja kao limitirano izdanje, ovaj film je znatno proširio mrežu bioskopa i našao se na listi najgledanijih. Ova niskobudžetna komedija donosi priču o čudnom srednjoškolcu i njegovim još čudnijim drugarima. Film je premijerno prikazan na Sandens filmskom festivalu.

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Ostavite komentar

Ostavite komentar