Peting, neking – o čemu se radi?

Kada se priča o seksu, najčešće se misli na penetrativni seks, ređe na oralni. Ono što se još manje spominje – bez obzira na to što to svi rade – i što, “zvanično”, i ne spada u seks, jeste peting. Ipak, s petingom sve počinje. Veoma mladi parovi, koji se još uvek ne upuštaju u penetrativni seks, uživaju u petingu. Kasnije, na peting neki parovi zaborave – neopravdano, jer i peting može da pruži veliko zadovoljstvo, a ponekad čak i veću intimu nego penetrativni seks.

Nekad se uz pojam petinga spomene i neking. Pošto uz “neking” najčešće ne ide nikakvo objašnjenje termina, to ume da izazove zbunjenost i pitanje ima li neking nekakve veze s petingom i kakva je uopšte razlika. Da li se radi o različitim tehnikama, različitom načinu dodirivanja, ili… Ukoliko su ova dva pojma nekad i vas zbunila, evo objašnjenja.

U peting spadaju najrazličitiji dodiri i maženja – praktično, skoro sve osim samog penetrativnog seksa. Tu spada i međusobno dodirivanje i nadraživanje intimnih organa; za peting nije neobično da se završi orgazmom oba partnera (ne nužno istovremenim orgazmom, naravno). Ima čak i odraslih parova koji, zato što žena ima preveliki strah od penetrativnog seksa, ili zato što oba partnera imaju preveliki strah od polno prenosivih bolesti, praktikuju samo peting i seksualnu želju zadovoljavaju isključivo petingom.

Što se nekinga tiče, i on uključuje dodirivanje i maženje. Međutim, to dodirivanje i maženje svodi se samo na delove lica i na grudi – polni organi se ne dodiruju. Naravno, i neking je prijatan – koje maženje, izuzev neželjenog, to nije – ali se, za razliku od petinga, veoma retko završava orgazmom (orgazam je moguć isključivo kod osoba s veoma razvijenom i aktivnom maštom).

Neking bi se, ako želite, mogao nazvati svedenim petingom. Neki bi rekli, malo maženja i ništa više. To “ništa više” važi ukoliko neking posmatrate isključivo iz ugla seksa – malo maženja može biti veoma mnogo u razvijanju bliskosti i ljubavi među partnerima.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Vlast je počela obračun sa mafijom. Rade završni račun!

Rade Jovanović

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Engleska reč 'set', za koju se u rečnicima kao prvo značenje navodi 'pribor' i 'komplet', ima kao imenica 58, kao pridev 10, a kao glagol 126 značenja.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Koja je najveća policijska laž?
"Izađi napolje, neću ti ništa!"

Još viceva...

Na današnji dan

490. p. n. e. - Ratnik Fidipides pretrčao je rastojanje od Maratonskog polja do Atine kako bi saopštio pobedu...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Pripremate se za duži odmor, ali porodične obaveze ne dozvoljavaju da slobodno vreme iskoristite na adekvatan način. Ne dozvolite da vas okolnosti izbace iz ravnoteže, već ih shvatite kao sastavni deo...