Trik pitanja

Kažu da svaka žena zna šta bi trebalo da kaže kad hoće da razljuti muškarca. Ponekad neke rečenice neplanirano izlete, nekako uvek u pogrešno vreme. To zbilja nije nedostatak takta i poštovanja; žene jednostavno ponekad ne shvataju da se ponašaju bezosećajno. Ipak, postoje neke stvari koje definitivno ne bi trebalo da kažete svom muškarcu.

Dragi, ti me voliš, zar ne?

Viđate se nekih sedam i po nedelja, vreme je da budete direktne, zar ne? Ne baš. Najverovatnije će pobeći i sakriti se od vas tako da ga nikada više ne pronađete. Dajte dovoljno vremena i sebi i njemu. Volim te je značajna izjava za većinu ljudi i oni ne žele da to izgovore ako nisu potpuno sigurni u svoja osećanja. Budite vrlo obazrive, jer može se dogoditi da ne dobijete odgovor koji želite da čujete. Ovakva pitanja sačuvajte za peti ili šesti mesec vaše veze. No, prethodno mu nedvosmisleno stavite do znanja da ga volite.

Kasni mi

To će ga neviđeno uplašiti. Slediće mu krv u žilama. Počeće da zamišlja to malo stvorenje koje raste u vama, a zatim kako da pobegne ili da se odseli u Amsterdam – ali on je odgovoran čovek! Svesne ste da nema smisla reći tako nešto ako ste intimne sa tim čovekom četiri dana. Stvarate tenziju i prisiljavate ga da donosi odluke.

Da li misliš da je ona lepa?

Šta želite da vam odgovori? Ako kaže da, nećete govoriti sa njim (jer je podložan čarima drugih žena), ili ćete pomisliti da vi ne izgledate dovoljno dobro. Ukoliko kaže ne, nazvaćete ga lažovom, pa opet nećete govoriti sa njim. Kako on tu može da pobedi? Jedino ako kaže: Lepa je, ali brinete stvarno nisu moj tip. No, najbolje je da i ne postavljate to pitanje ako niste u stanju da čujete istinu.

Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali…

Dobro, šta jadničak treba da pomisli? U osnovi mu poručujete da ćete mu reći nešto što mu se neće dopasti, ali očekujete da to mirno sasluša i prihvati. Unapred zna da će biti vrlo povređen kad završite s pričom. Muškarci mrze konflikte i sasvim sigurno ne vole kada im govorite da greše. Priđite svemu malo drugačije, recimo: Volela bih da me saslušaš pre no što išta odgovoriš, jer me muči vrlo ozbiljna tema.

Jesi li spavao sa njom?

Zaista želite to da znate? Čisto sumnjamo. Recimo da je vaš partner spavao sa 100 žena. Hoćete da saznate kako svaka od njih izgleda? Zaboga, kad god biste krenule u kupovinu, naletele biste na neku od njih. Bivše ljubavi su upravo to: bivše ljubavi. Ne bavite se njima.

Muškarci u stvari žele da prema njima budete iskrene i kažete im otvoreno ako postoje neki problemi. Ne vole ova glupava pitanjca kojim samo želite da ih navučete na tanak led. Oni od žena očekuju uvažavanje i iskrenost – baš kao i žene od njih!

Ostavite komentar

Ostavite komentar