Poruka na telefonskoj sekretarici

Kada je reč o lepom vaspitanju, postavlja se diskutabilno pitanje: da li je bolje da uvodna poruka na sekretarici bude simpatična, kreativna, duhovita, muzička, ili treba paziti na troškove telefoniranja, jer se desi da nam istekne žeton za telefon dok slušamo raznorazne muzičke pozdrave? U prvom slučaju, poruka nam govori nešto o ličnosti sa kojom želimo da stupimo u kontakt; u drugom, možda se eto ne radi o osobi obdarenoj maštom, ali koja je bar toliko kulturna da vas ne baca u trošak.

Na svakome od nas je da nađe zlatnu sredinu između ova dva zahteva, a oba su na mestu. Nemojte nipošto snimati uvodnu poruku zavodljivim i promuklim glasom, poput onih sa hotline-a: vaša poruka na sekretarici je poput vizitkarte, zbog čega je bolje zadržati dobar ukus po kojem biste želeli da vas pamte.

Ako pak vi zovete, i uvodna poruka vas iznervira zbog svoje dužine ili bilo čega drugoga, nemojte ostavljati kisele i otrovne komentare: niste zbog toga zvali, a ponekad imate na raspologanju samo 30 sekundi, tako da rizikujete da morate da pozovete neki drugi put….

Pošto ste preslušali svoje poruke, pozovite što pre možete osobe koje su vas pozvale: ima ljudi koji nedeljama komuniciraju preko telefonske sekretarice.

Evo jedne ideje: zabeležite, u nekom tefteru, ko vas je sve zvao iz dana u dan. Za dva-tri meseca dobićete prilično indikativan grafikon kvaliteta vaših društvenih odnosa. Probajte.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Brak je ustanova sa malo zaposlenih.

Stanislav Ježi Lec,  poljski književnik (1909-1966)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

U zoološkom vrtu u Košicama, u Slovačkoj, početkom 2003. godine na svet su došle medveđe petorke. Mladunci su dobili imena Jogi, Bubu, Sindi, Kris i Balu po junacima crtanih filmova. To je najveći medveđi okot do danas, pa je svoje mesto našao i u "Ginisovoj knjizi rekorda".

Još zanimljivosti...

Vicevi

Kako se zove najbolji japanski kreator?
Sašimi Sako.

Još viceva...

Na današnji dan

1787. - Potpisana je Ustavna povelja SAD-a na konferenciji u Filadelfiji.

1889. - Povodom...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Srećni preokreti praćeni iznenadnom promenom sudbine - čine naredne trenutke zanimljivim. Ukoliko niste na odmoru, ili ukoliko razmišljate o ugovorima i finansijskim transakcijama, pravi je momenat za ...