Poruka na telefonskoj sekretarici

Kada je reč o lepom vaspitanju, postavlja se diskutabilno pitanje: da li je bolje da uvodna poruka na sekretarici bude simpatična, kreativna, duhovita, muzička, ili treba paziti na troškove telefoniranja, jer se desi da nam istekne žeton za telefon dok slušamo raznorazne muzičke pozdrave? U prvom slučaju, poruka nam govori nešto o ličnosti sa kojom želimo da stupimo u kontakt; u drugom, možda se eto ne radi o osobi obdarenoj maštom, ali koja je bar toliko kulturna da vas ne baca u trošak.

Na svakome od nas je da nađe zlatnu sredinu između ova dva zahteva, a oba su na mestu. Nemojte nipošto snimati uvodnu poruku zavodljivim i promuklim glasom, poput onih sa hotline-a: vaša poruka na sekretarici je poput vizitkarte, zbog čega je bolje zadržati dobar ukus po kojem biste želeli da vas pamte.

Ako pak vi zovete, i uvodna poruka vas iznervira zbog svoje dužine ili bilo čega drugoga, nemojte ostavljati kisele i otrovne komentare: niste zbog toga zvali, a ponekad imate na raspologanju samo 30 sekundi, tako da rizikujete da morate da pozovete neki drugi put….

Pošto ste preslušali svoje poruke, pozovite što pre možete osobe koje su vas pozvale: ima ljudi koji nedeljama komuniciraju preko telefonske sekretarice.

Evo jedne ideje: zabeležite, u nekom tefteru, ko vas je sve zvao iz dana u dan. Za dva-tri meseca dobićete prilično indikativan grafikon kvaliteta vaših društvenih odnosa. Probajte.

Ostavite komentar

Ostavite komentar