Frizure u trendu

Kosa – jedan od glavnih ženskih aduta: večno je razmišljanje (odnosno, prilično često) da li je promeniti (i kako), ili ostaviti baš onakvom kakva jeste. Ukoliko želite nešto da menjate, kao inspiracija mogu vam poslužiti (između ostalog) i najnoviji frizerski trendovi, oni koji se svake godine lansiraju u Londonu, na manifestaciji „Hair Fashion“, a odatle na modne piste i televizijske stanice širom sveta. Dakle, kakve frizure su ove godine u trendu?

Što se dužine kose tiče, u trendu su sve dužine – kratka ili duga kosa, kosa srednje dužine… Ukoliko volite ekstravagantne varijante, možete isprobati firzuru u novom pank maniru: kosa dužine do ramena šiša se tako da se gornji sloj kose dosta skrati, a dužina je sačuvana u istanjenim repovima. Ako pak imate dugu, negovanu kosu koju vam ne pada na pamet da skratite (hej, duga je i lepa, zašto da se odreknete svoje krune?), promenu možete napraviti samo na šiškama – šiške su trenutno glavno polje eksperimentisanja. Hit ove sezone je blago talasasta (to jest, gužvana) kosa sa ravnim šiškama.

Predlog za dugu ravnu kosu jeste da se šiša u teksturi (to je nov način stepenastog šišanja), a krajevi da budu istanjeni. Ako biste radije neku blažu promenu, možete i samo da lice uokvirite koso išišanim pramenovima.

Dopadaju vam se kratke frizure? Veoma su moderne one koje su ošišane tako da nejednaki krajevi „štrče“ iz glave. Ovakva frizura imaće još veći efekat ukoliko izvučete pramenove u nekoj drugoj boji. Što se feniranja tiče, za kratku kosu glavni predlog je da izgleda kao da imate vetar u kosi. U svakom slučaju, o kojoj god dužini kose da se radi, moderni su neravno šišani krajevi.

Šta je sa bojom kose? Farbanje ili nadogradnja pramenova kako bi se razbila monotonija i dalje je hit. U ovoj sezoni najpopularnija boja biće plava, ali preporuka je ipak da ton kose odgovara boji kože, kao i da farbana kosa bude zdrava i negovana.

Naravno, ono što je i dalje najviše u trendu, jeste da se sa svojom frizurom osećate lepo i zadovoljno. Sve ostalo je sporedno.

Ostavite komentar

Ostavite komentar