Delikates „od 1000 slojeva“: Neka Napoleon slana torta bude zvezda vaše praznične trpeze

Uskrs je veme kada bi trebali da isprobate i neke recepte. Ako ste ostali bez ideja, poslužite slanu Napoleon tortu. Lako se pravi, a preukusna je.

Poreklo Napoleon torte još uvek nije razjašnjeno i teško se može reći čija je to originalu u svom originalu. Dok neki tvrde da ona nema nikakve veze sa poznatim francuskim vođom i da je zapravo nastala u Rusiji, drugu kažu da se torta prvobitno pravila u obliku trougla koji simbolizuje Napoleonovu kapu, ali s vremenom je oblik izgubio smisao, pa se torta najčešće pravi u okrugloj ili četvrtastoj formi.

Nazivaju je još i torta od 1.000 slojeva jer se ređaju slojevi lisnatog testa ili keksa koji su natopljeni vanila filom. Umesto recepta za čuvenu slatku poslasticu, mi vam predlažemo da napravite slanu verziju. Idealna je za slave i praznike, a ukus je fantastičan, prenosi direktno.rs.

Sastojci:

250-300 g lisntaog testa

150 g surimi štapića

3-4 jajeta

1 krastavac

1 pileći file

100 g kukuruza iz konzerve (može i smrznut)

majonez

Recept za Napoleon slanu tortu sa lisnatim testom i belim mesom:

Lisnato testo tanko razvucite i isecite na 3 jednaka dela. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Belo meso skuvajte, kao i jaja, a surimi štapiće propržite na malo ulja. U jednu posudu stavite seckano belo meso, u drugu seckana jaja, u treću kukuruz, u četvrtu seckani krastavac, a u petu seckane surimi štapiće.

Svako lisnato testo presecite na pola po dužini. Jednu polovinu premažite majonezom, pa poređajte belo meso, posolite i premažite majonezom. Stavite drugu polovinu lisnatog testa i pritisnite. Zatim premažite majonezom, pa stavite kuvana jaja, opet so i majonez i preklopite lisnatim testo. Zatim opet premažite majonezom, pa poređajte krastavac koji ste pomešali sa kukuruzom, pa majonez i onda lisnato testo.

Opet premažite majonezom, poređajte surimi štapiće, premažite majonezom i stavite lisnato testo. Ukrasite majonezom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

istorijanapoleonslanaslojevitorta
Komentari (0)
Dodaj komentar