Alarm: Carinici u Šidu sprečili Albance da prokrijumčare delove za – protivavionski mitraljez

Carinici su u saradnji sa policijom tokom večeri na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj dvojice kosovskih Albanaca da prokrijumčare dve cevi za protiv-avionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje.

Oružje je otkriveno kada su dežurni carinski službenici izdvojili „audi“ nemačkih registarskih oznaka za detaljnu kontrolu, a kada su putnici pokušali nuđenjem novca da ga izbegnu to je samo potvrdilo sumnje carinika da se u vozilu nešto krije.

Braća iz Gnjilana, 26-godišnji i 24-godišnji mladići, koji su se uputili u Nemačku u automobilu su skrivali delove za protiv-avionski mitraljez, 30.000 očigledno lažnih evra sa kineskim logom, ali i zastavu terorističke OVK.

Cevi za protiv-avionski mitraljez braća su sakrila između naslona zadnjeg sedišta i gepeka, zatvarač su stavili u tapacirung, a oprugu pored akumulatora. Lažni evri nađeni su u torbici koja se nalazila u automobilu.

Carinici i policija su o slučaju odmah obavestili Tužilaštvo, a automobil je poslat na dodatni pregled skenerom kako bi se utvrdilo da li se u njemu još nešto krije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Albancicarinicikrijumčarenje oružja
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Sve Albance treba detaljno pregledati. Da to postane nezvanicno pravilo na granicama… Bio sam na Horgosu sad u julu na ulazu u Srbiju. Samo ti uzmu pasose, cak i ne provere koliko ljudi ima u autu, nisu bre ni pogledali prve stranice pasosa, da li su slike nase ili ne. Mozes ladno da uvezes u Srbiju dete ili tele na zadnjem sedistu. Niko ne vrsi ni osnovnu kontrolu. A da ne pricam da se Albanci, Turci i ostali osecaju na nasem putevima kao kod kuce… jadno I zalosno sta dozvoljavamo