Albanci smišljaju novi udar na Srbe, ali naručilac nije u Prištini

Protiv Srbije se vodi specijalni rat, tim rečima penzionisani pukovnik KOS-a Ljuban Karan komentariše upozorenje ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić da Priština sprema nove napade na sever Kosova.

Dačić je, posle sednice Saveta bezbednosti UN, na kojoj je pozvao „međunarodnu zajednicu da zaustavi prištinsku ratnu mašineriju“, izneo i podatak da je sledeći cilj osvajanje Trepče, ali i da postoje obaveštajna saznanja da prištinska strana namerava da sprovede unilateralne akcije, koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na severu KiM. Kfor, ali i zapadni partneri, dodao je srpski ministar, o svemu su obavešteni.

Ljuban Karan nije iznenađen sledom događaja, a očekuje da bi budući potezi Prištine mogli da budu „sve brutalniji i sve ozbiljniji“.

„Mogli bi mnogo toga da preduzmu, jer su ohrabreni time što su Amerika i kompletan Zapad direktno podržali zločinačku operaciju koja se nedavno odigrala na Severu tokom upada ROSU, koja je u stvari bila vojna, a ne policijska akcija. Te snage su imale ne samo verbalnu podršku, već i direktnu, a Zapad čak nije osudio ni napad na diplomatu UN“, ističe penzionisani pukovnik KOS-a.

Naš sagovornik smatra da Srbija, ako nije spremna da fizički brani Srbe sa severa Kosmeta, treba da im da pomoć „da se sami organizuju i sami odbrane od tih paravojnih formacija“.

Karan objašnjava da su ovo „krila na kojima sada lete Albanci“ i ujedno podseća da su Albanci najavili da nisu pohapsili sve na severu Kosova.

„Tako su sebi otvorili mogućnost da ponovo intervenišu. Njihova nova intervencija biće slična ovoj koja se desila, jer nema osude onih čije se osude oni plaše. Njih ne zanima osuda Srbije, niti ostatka sveta, njih zanimaju samo osude onih koji pripadaju NATO-u. Pošto je to tako, logično je pretpostaviti da iza tih akcija stoji centar za vođenje specijalnog rata protiv Srbije, a prištinsko rukovodstvo radi po instrukcijama sa Zapada šta i kako da urade“, uveren je Karan.

Sledeći korak, uveren je penzionisani pukovnik KOS-a, neće smisliti Priština, već moćni centri, a on će biti baziran na tome šta najviše iritira i ugrožava Srbiju.

Šef srpske diplomatije ponovio je na sednici Saveta bezbednosti UN da je zadatak Kfora da štiti sve građane, bez obzira da li su Srbi ili Albanci, i da spreči napad na sever Kosova. Ukoliko to Kfor ne uradi, naglasio je Dačić, „dolazimo u veliki rizik za destabilizaciju čitavog regiona“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

AlbanciKosovosever Kosova
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    VUCICU jesil procitao ovaj clanak -„SARADNICI“ bar mu prenesite da se vise ne zanosi ni svabama ni kaubojima ni petlovima ni „oljustenima bledolikim“!