U trendu

Narodna stranka: Hitno zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji

Narodna stranka pozvala je večeras državno rukovodstvo Srbije da odmah i bez odlaganja učini sve što je neophodno kako bi se zaštitilo srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji i prekinula eskalacija nasilja.

Ta stranka je u saopštenju ocenila da su Srbi na Kosovu i Metohiji danas su najugroženija etnička grupa u Evropi i da su izloženi otvorenom nasilju.

„Narodna stranka ukazuje da najnoviji događaji u južnoj srpskoj pokrajini, na teritoriji Kosova i Metohije, predstavljaju najbolji primer šta su ciljevi ekstremističke vlasti takozvanog ‘Kosova’ i Aljbina Kurtija, a u čijem im postizanju asistira Kfor“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, „antidržavna politika“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića dovela je do toga da srpski narod na Kosovu i Metohiji danas ostane nezaštićen i ugrožen od „ekstremističkih vlasti“ u Prištini.

„Narodna stranka je upozoravala na opasne posledice sprovođenja francusko-nemačkog plana i predlaže da se o tom planu na referendumu izjasne građani, koji bi ga sigurno plebiscitarno odbacili. Jedini i isključivi cilj francusko-nemačkog plana je trajno i nepovratno otimanje dela državne teritorije Srbije“, ocenili su u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.