U trendu

Kfor: Oko 25 pripadnika Kfora povređeno u sukobima na severu Kosova

U sukobima na severu Kosova, gde srpski demonstranti traže povlačenje albanskih gradonačelnika, danas je povređeno oko 25 pripadnika snaga koje predvodi NATO (Kfor), saopštila je ta misija na Tviteru.

Nekoliko vojnika iz italijanskog i mađarskog kontingenta Kfora „bili su mete neprovociranog napada i zadobili su traumatske povrede sa prelomima i opekotinama od eksplozije zapaljivih uređaja“, navodi se u saopštenju i dodaje da su vojnici povređeni dok su pokušali da obuzdaju masu.

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuča (Michele Ristuccia) koji prati razvoj događaja, rekao je da su neprihvatljivi neprovocirani napadi na jednice NATO, saopštio je Kfor i dodao da će nastaviti da nepristrasno ispunjava svoju misiju.

Snage Kfora i građani okupljeni ispred opštine Zvečan na severu Kosova sukobili su se danas posle 16.00, bačeni su suzavac i šok bombe. Sukoba je bilo i u Leposaviću i Zubinom Potoku.

Vojnici Kfora su od jutros u većem broju prisutni na severu Kosova, gde je situacija izrazito napeta od petka, kada su specijalne jedinice kosovske policije zauzele zgrade lokalnih samouprava u četiri opštine sa srpskom većinom, kako bi omogućile da u njih uđu novi gradonačelnici Albanci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.