„Bomba“ iz Prištine: Tekst albanskih medija otkriva pravi motiv za uvođenje taksi

Jedan od razloga zašto su takse na srpske proizvode na Kosovu uvedene jeste da bi poslovni ljudi oko premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja, profitirajući od te trgovinske blokade, višestruko uvećali svoje bogatstvo teško više stotina miliona evra.
Kako piše „Politika“, prenoseći prištinski „Zeri“, celokupna imovina ministara vlade Haradinaja i 120 poslanika skupštine u Prištini odavno je premašila cifru od milijarde evra.

Zvanično najbogatiji kosovski Albanac je Bedžet Pacoli, ministar spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini, koji, prema pisanju prištinskih medija, ima godišnje prihode od 300 miliona evra, dok se vrednost njegove ukupne imovine procenjuje na čak četiri milijarde evra, navodi „Politika“.

Drugi na listi je Ramiz Keljmendi, poslanik Demokratskog saveza Kosova, koji, prema zvaničnim podacima, poseduje 120 miliona evra u akcijama u kompaniji „Elkos“ i u nepokretnostima.

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, prema izveštajima kosovske agencije za borbu protiv korupcije, poseduje imovinu vrednu 750.000 evra.

Prema istim podacima, Ramuš Haradinaj ima kuću od 300.000 evra, za koju tvrdi da je izgrađena uz novčanu pomoć „ratnih saboraca“, zatim porodičnu kuću, kulu „Glođan“ od 270.000 evra i 200 hektara privatnog zemljišta u vrednosti od 75.000 evra.

Pored ostalih Haradinajevih nepokretnosti, na dugačkom spisku je i kuća od 500 metara kvadratnih od 202.000 evra, koja je kupljena na kredit, kao i stan od 213 kvadrata, vredan 70.000 evra, piše „Politika“ prenoseći „Zeri“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

takse
Komentari (3)
Dodaj komentar
 • Anonimni

  To treba kazniti, da se oni bogate na racun sirotinje, to jes na osnovu uvedene takse

 • Vlah

  Zasto ne kazu Srbii da su otisli na kolektivni odmor i gle cuda svi u Albaniju na more ako nista tu ce biti sigurni .

  • Anonimni

   Kako te nije stamota… idi na „Kosovske“ forume i sajtove pa pustaj propagandu.