„Kosovo će pristati na pomirenje sa Srbijom u zamenu za priznanje“ – Dobio ekspresan odgovor

Kosovo će pristati na pomirenje sa Srbijom u zamenu za priznanje nezavisnosti, izjavio je danas premijer Kosova Ramuš Haradinaj i dodao da to ne znači da će se zaboraviti počinjene zločine.

„Šta može Kosovo da da za sporazum o priznanju. Može pomirenje, jer drugo nema šta da da. Pomirenje nije malo, znači da zaboravimo našu bol za nestalima i ubijenima, štetu, žrtve seksualnog nasilja, uništenu i opljačkanu ekonomiju. I kada se pomirimo, dajemo mnogo, mnogo više nego što je iko mogao dati. Ne kažemo da treba zaboraviti, to nećemo nikada, ali možemo se pomiriti, za priznanje. Da li je to ova godina? Ne mogu da kažem, ali mi smo tražili pomoć naših prijatelja i kada kažem da Kosovo stoji uz Ameriku, to radi zarad sopstvenih interesa“, rekao je on a prenosi RTK2.

Haradinaj nije rekao kada će se to dogoditi, ali je rekao da je 2018, godina u kojoj Kosovo treba da postane član međunarodne policijske organizacije Interpol.

On je uveren da će neke zemlje zahtevati članstvo Kosova u toj organizaciji.

„Ove godine treba da se reši ovo pitanje. Duboko sam ubeđen da će mnoge zemlje da traže članstvo Kosova u Interpol, jer se tako bori protiv transnacionalnog kriminala koji je opasan i predstavlja pretnju“, rekao je on i od prijateljskih zemalja zatražio da pomognu Kosovu da postane član Interpola.

Kosovski premijer smatra da je učlanjene Kosova u Ujedinjene nacije pitanje koje treba vrlo brzo rešiti.

(Beta)

Vulin Haradinaju: Da li si sam smislio, ili ti je neko pomogao

Povodom izjave Ramuša Haradinaja da će Kosovo pristati na pomirenje sa Srbijom u zamenu za priznanje nezavisnosti, ministar odbrane Aleksandar Vulin mu je postavio pitanje: „Da li si to sam smislio, ili ti je neko pomogao?“

„Najpre ste silovali i ubijali žene i decu, palili sela, pljačkali imovinu, ubijali policajce i vojnike. Proterali ste 250.000 ljudi sa njihovih ognjišta, uništili desetine crkava i manastira, pokušali da protivpravno otmete deo teritorije Srbije, pogazili ste svaku reč koju ste dali u Brisleskom dijalogu i sada ste se setili da tražite da Srbija sve to prihvati, prizna i još traži pomirenje za sukob koji nije ni tražila ni izazvala.

„I da ponovim pitanje sa početka: Da li si to sam smislio, ili ti je neko pomogao?“ dodao je Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Haradinajnezavisnostpomirenje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Stari su mi pricali da su jednom ubili vuka , odrali kozu i stavili je na livadu.Preko dvadesetak seoskih kerova je lajalo ali nijedan nije smeo da pridje . Mislim da i ovi nasi politicari samo sa strane kreste i ne zele niti sta mogu da ucine.Jos ako je vuk ziv … Da boze da ne pogodim , ali bojim se da ce nas kao Marka vuci po asfaltu a da ce Beograd samo nemo da posmatra i ,, OSTRO ,, osudi teroriste . Ali dali bi to bilo nesto novo. Kakvi su ovi nasi nalickani politicari , dobro smo i zivi.

  • Misko

    Misliš obratno? Srbija će razmisliti da li da oprosti kosovskim Šiptarima za terorizam, iredentizam, nasilje i rat, kada biste vi pohvatali ratne zločince i osudili ih.