Haradinaj se oteo kontroli

Očekuje se da će ostavka premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja odblokirati pregovore Beograda i Prištine, kao i da će takse biti privremeno suspendovane, s obzirom na to da su pregovori već duže vreme blokirani zbog uvođenja taksi na kojima je insistirao Haradinaj, piše „Blic“.

Prema saznanjima tog lista, Haradinaju je iz svih centara moći sugerisano da takse suspenduje, a problem je bio i to što je on bio izričiti protivnik bilo kakve korekcije granica i kompromisa između Beograda i Prištine.

„Haradinaj se oteo kontroli, čak i kada je o Amerikancima reč. Apsolutno nije hteo da sluša ničije sugestije. Takav agresivan stav i potezi koji su usledili, Beograd i Prištinu su vodili u stanje zamrznutog konflikta, koji prate sporadični incidenti na terenu“, kaže izvor „Blica“ iz diplomatskih krugova u Prištini.

On dodaje da je Haradinaj odbijao čak i razgovore sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem.

U Prištini se spekuliše ko je Haradinaju dao zeleno svetlo, a sa njim i garancije da takse i insistiranje na „celovitom, nezavisnom Kosovu“ gura mesecima, a kako se ispostavilo i do svoje optužnice, koja je, sudeći po Haradinajevom ponašanju prilikom saopštavanja ostavke, bilo neprijatno iznenađenje i šok za njega, piše list.

„Prema dostupnim podacima raznih službi, Haradinaj se oslanjao na Britance. To, međutim, ne znači i da su oni, mimo svih težnji Evrope i Amerike, agresivno insistirali na stavovima koje je Haradinaj propagirao“, kaže diplomata iz Prištine za „Blic“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Haradinajtakse
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ljudi, ajde vise sa tim Haradinajem, Tacijem itd oladite. Prestanite vise da pisete o njima. Ajde ljubim vas. Pa je li moramo bas godinama da se budimo sa njima uz jutarnju kafu? Da ti se smuci vise zivot. Pa je li ima jos nesto ili jos neko o kome mozemo da prodiskutujemo ?

  • Anonimni

    IGRA ! ZNAMO ZA JADAC! ############################## BEZ RUSA I KINEZA NEMA PREGOVORA ! # DA ! Aleksandar Vučić nazvao „političkim trikom“ odluku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da podnese ostavku zbog poziva na ispitivanje u sudu u Hagu koji istražuje zločine počinjene protiv Srba tokom i posle rata vođenog 1998. i 1999. godine, Haradinajeva ostavka osmišljena kako bi se obezbedila podrška biračkog tela. ### IMA LEKA, KUPIŠ za „KEŠ“ , Kosovo i Metohiju , SVE JE „na prodaju“ , PARE DAJTE „SRPSKI TAKUINI “ ILUZIJA JE “ LJUKAV KO LJISIC“ , samo KRIMINALCI imaju PUNO „KEŠA“ …., “ POMOZI BOŽE SRBIJI! POMOZ BOŽE SRBIMA , MA GDE BILI! ####

  • Anonimni

    Pa to je zapadnjačka taktika -dok slušaš, ne otvaramo tvoj dosije. Zato Milo i AV, AV tako dobro slušaju.