Novaković: Narodna stranka se sprema za izbore ali neće izaći bezuslovno na njih

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas, povodom najave predsednika Aleksandra Vučića da će vanredni izbori biti održani u aprilu 2022. godine, da se Narodna stranka sprema za izbore, ali da na njih neće izaći bezuslovno i „neće srljati u izbore“.

„Dogovor unutar opozicije je da svako radi na svojoj stranačkoj infrastrukturi kako bi se postigla dva glavna cilja – kontrola izbora i terenska kampanja. Mi, medjutim, nećemo na izbore pošto-poto, nego želimo da otvorimo razgovor sa predstavnicima Evropskog parlamenta o medijskim, pravnim i drugim okolnostima koji bi te izbore učinili legalnim i legitimnim“, rekao je Novaković televiziji N1.

„Želimo da primereno onome što Evropska komisija konstatuje kao manjkavosti političkog sistema u Srbiji u poglavljima 23 i 24, koja se odnose na ljudske slobode i prava, definišemo okolnosti koje nam omogućavaju ravnopravan tretman“, dodao je Novaković.

Ako EU bude garantovala da će se dogovoreno sprovesti u dijalogu o izbornim uslovima, onda se stvaraju okolnosti da Narodna stranka veoma ozbiljno razmisli o izlasku na izbore, zaključio je Novaković.

On je dodao da je u Novom Sadu stvoren pokret otpora i gradjanske neposlušnosti protiv projekta „Novi Sad na vodi“ i da je proširena socijalna baza otpora, što je u Beogradu izostalo kada je najavljivana gradnja kompleksa „Beograda na vodi“.

„Imaćemo u Novom Sadu snažne aktivnosti kako bismo onemogućili usvajanje Generalnog urbanističkog plana i Plana generalne regulacije i sprečićemo sve nezakonite aktivnosti“, rekao je Novaković.

Novaković je podsetio da preduzeće Vode Vojvodine nije odobrilo nameru investitora „Novog Sada na vodi“ da nasip pomeri 500 metara u korito Dunava.

„Vlast pokušava da preko gradnje pristupnih saobraćajnica ka novom mostu preko Dunava, čija se gradnja planira, prošvercuje ideju pomeranja nasipa 500 metara u korito reke, kako bi se dobio prostor za gradnju stanova“, rekao je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar