Pompeo traži dogovor i obostrano priznanje Srbije i Kosova

Američki sekretar Majk Pompeo ohrabrio je Srbiju da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, koji vodi uzajamnom priznanju, objavljeno je na sajtu Stejt departmenta.

Pompeo je tokom razgovora sa predsednikom Srbije u Njujorku ponovio da obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti, neophodnom za postizanje sporazuma, kako bi se iskoristili potencijali obeju zemalja.

Pompeo je pohvalio i snažnu vezu između SAD i Srbije i podržao integraciju Srbije u EU.

„Državni sekretar i predsednik Vučić razgovarali su o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prosperitetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji“, piše u saopštenju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pompeostejt departmant
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • dzordz

    ds botovi kao brane srbiju???? koja blasfemija

  • Anonimni

    POMOZOI BOŽE SRBIJI! #### „TITOVČIĆI“ KRADU Srbiju, NEK IDU ODAKLE SU DOŠLI ### Zbog nezakonitog bombardovanja SRBIJE od 24.3.1999 do 10.6.1999, DEVETNAEST (19) ZEMALJA NATO UBICA , NA čelu sa SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA, Nemačkom, Velikom Britanijom, Francuskom, Italijom, Holandijom, Belgijom, Norveškom,Mađarskom, …,Kanadom, …, zahtevamo odštetu D V E S T O MILIJARDI DOLARA,POLOVINA ZA METERIJALNU ŠTETU , DRUGA POLOVINA ZA ŽRTVE, ZDRAVSTVENU ŠTETU KOJA JE NASTALA I OD NEDOZVOLJENIH ŠTETNIH ORUŽJA :MUNICIJA SA RADIOAKTIVNIM PUNJENJEM, NAPALM BOMBI, KASETNIH BOMBI, OD ŠTETNIH MATERIJA OSLOBOĐENIH ZBOG BOMBARDOVANJA IZ HEMIJSKIH FABRIKA i SKLADIŠTA opasnih MATERIJA, ZAGAĐENJA TLA, VAZDUHA , VODA, ŽIVOG SVETA PRE SVEGA LJUDI , BILJAKA I ŽIVOTINJA ZA DUŽI PERIOD, ################################################ NOGO ne PREDSTAVLJA ni mene ni moju porodicu, AKAMOLI SRBIJU, VEČ DRŽAVA SRBIJA ORGANIZOVANA ZA NAUČNU I STRUČNU ARGUMENTACIJU ZAHTEVA ODŠTETE OD NATO, PRED UIJEDINJENIM NACIJAMA I DRUGIM MEĐUNARODNIM INSTITUCIJAMA, U TOM IMA SRBIJA PODRŠKU i RUSIJE i KINE. ### dosta MI JE „TITOVČIĆA“ (kao NOGO) =PARAZITA, ŠTETOČINA, PREVILEGOVANIH, MOLIM „TITOVČIĆE“da ODU, ODAKLE SU I DOŠLI, I IZ „SVOG KRAJA“ SE BORE ZA „SRPSKU STVAR“ U SVOM KRAJU, da ne „KRADU“ DOMAĆINE U SRBIJI =STAROSEDEOCE SRBIJEOD PRE DRUGOG SVETSKOG RATA (pre Tita). POMOZI BOŽE SRBIJI“, POMOZI BOŽE SRBIMA, MA GDE BILI! #######################

  • TVRD

    Već 5-6 god. tvrdim kako je AV najveći izdajnik u istoriji Srbije i bio sam u pravu.

    • Anonimni

      … zato što si „tvrd“, a u stvari ti si greškom u evoluciji čovečanstva došao na ovaj svet…. i kada bi se iz tebe iduvala droga i alkohol, ostao bi samo flekavi kondom!

  • Anonimni

    A ko je ovaj?

  • Anonimni

    Pa yasto onda MSP )Dacic= trayi i yamajava ove dryavice da povuku priynanje Kosova ili dryave koje nisu priynale Kosovo da to i dalje ne cine. Ako to uradimo onda smo ista DjubradĆ kao Milogorci i ostale podguyne muve. Ako je tako kako doticni yahteva )Pompeo= yasto onda kao reciprocitet zome i mi ne priynamo Texas ili neku drugu njihovu dryavu kao samostalno. Ima nesto o cemu se ne pregovara osim ako nije neko umislio da moye i sme sve-sto od njega drugi traye da bi ostao na vlasti.

  • AA ( americki alah)

    sta jede ovaj kad je ovako pametan? Da bi se obostrano priznbali, koja sala, hahaha

  • patriot

    Dosta ucenjivanja , sa priznanjem bi legalizovali genocid nad sopstvenim narodom i podrzku internacionalnih kriminalaca !