Tači: Večno smo zahvalni NATO-u

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je povodom godišnjice NATO bombardovanja, da su gradjani Kosovo večno zahvalni Severnoatlantskom paktu zbog akcije 1999. godine koja je rezultirala odlaskom srpske administracije, vojske i policije.

Kako navodi portal Kosovoonlajn, Tači je na svom fejsbuk nalogu tu akciju nazvao „vojno-humanitarna intervencija“.

„Najmoćnija vojna alijansa sveta – NATO je 24. marta 1999. godine započela je bombardovanje srpskih vojnih i policijskih ciljeva. Ovo je bila najveća intervencija Severnoatlantskog saveza u odbrani naroda Kosova, pokazala je odlučnost država zapadne demokratije da se suprotstave diktatoru (Slobodanu) Miloševiću, koji je dve godine vršio sistematsko nasilje, ubistva, masakre, genocid i etničko čišćenje širom Kosova“, naveo je Tači.

Na današnji dan pre 21 godinu počelo je NATO bombardovanje SRJ koje je trajalo 78 dana i u kojem je poginulo nekoliko hiljada civila, vojnika i policajaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### POMOZI BOŽE! ######### Zahtevamo ODŠTETU za ŠTETU NEZAKONITOG ,ZLOČINAČKOG BOMBARDOVANJA SRBIJE od 24.3.1999 do 10.6.1999(tačnije do 16.10.1999)od D E V E T N A E S T zemalja NATO-UBICA pod vođstvom Sjedijnih Američkih Država, ZAJEDNO SA NEMAČKOM, VELIKOM BRITANIJOM,FRANCUSKOM,ITALIJOM,KANADOM, TURSKOM, ŠPANIJOM, AUSTRALIJOM,HOLANDIJOM, BELGIJOM,MAĐARSKOM, RUMUNIJOM , BUGARSKOM,NORVEŠKOM, FINSKOM,…,ODŠTETU ZAHTEVAM ZA MATERIJALNU ŠTETU U ONDAŠNJIH S T O MILIJARDI USA $, POSEBNO ODŠTETU PREKO S T O MILIJARDI USA $ od ISTIH NATO UBICA ,ZA UBIJENE, ZDRAVSTVENE POSLEDICE(FIZIČKE, PSIHIČKE,BOLESTI), OBRAZOVNE ŠTETE ,PRIVREDNE ŠTETE, POSLEDICE PRIRODNE OD ZAGAĐENJA ABH VODA , ZEMLJIŠTA,ŽIVIH BIĆAod toga UPOTREBLJENOG ORUŽJA ZA MASOVNO UBIJANJE ,RAZARANJE -NEDOZVOLJENOG -ATOMSKOG, HEMIJSKOG, BOJNIH OTROVA, ELEKTROMAGNETNIM TALASIMA, SPECIJALNIH DEJSTAVA,… ########### PRED UJEDINJENIM NACIJAMA UZ PODRŠKU RUSIJE, KINE,INDIJE , DA SE AKTERIMA N A T O AGRESIJE ,TO JE ,BOMBARDOVANJA SRBIJE NAPLATI S V A PROUZROKOVANA ŠTETA. SRBIJA SA KOSOVOM I METOHIJOM, PREKID OKUPACIJE KIM SA KONTROLOM UN , TJ. DRŽAVA OD P O V E R E N J A , ZA SRPSKO ZEMLJIŠTE , PO KATASTRU OD PRE II.SVETSKOG RATA-DA SU TO RUSKE UN JEDINICE, DA SE ISPRAZNI KIM OD DOŠLJAKA NEPRIJATELJSKIH DO SRBA, …, POMOZI BOŽE SRBIJI, POMOZI BOŽE SRBIMA MA GDE BILI! KRIVCIMA, TJ. SATANAMA =AKTERIMA BOMBARDOVANJA , NJIHOVIM POMAGAČIMA, ZA GREHE UČINJENE REPUBLICI SRBIJI BOŽJA KAZNA, NA ZEMLJI PRAVIČNA MATERIJALNA ODŠTETA,…ODGOVORNOST SNOSE NA SUDU, L I Č N O , SAMO L I Č N O- VODEĆI LJUDI AKTERA ,IZVRŠIOCI , UMEŠANI ,…, POMOZI BOŽE!