Drama u Crnoj Gori: Albanci bojkotuju mere, policija stigla u Tuzi (video)

Prava drama odigrava se u crnogorskoj opštini Tuzi. Lokalno albansko rukovodstvo bojkotuje odluku vlade da se u okviru mera borbe protiv virusa korona zatvore ugostiteljski objekti, zbog čega je intervenisala policija.
Nik Đeljošaj, predsednik opštine Tuzi, naložio je da se ne poštuje odluka Vlade Crne Gore o zatvaranju lokala. Zbog toga je intervenisala policija, prenose crnogorski mediji. Na ulicama je veliki broj građana.

Nakon što su shodno odluci Đeljošaja jutros otvoreni svi ugostiteljski objekti, ubrzo je reagovala policija, koja je u taj grad došla s namerom da zatvori lokale.

Centar Tuzi je za sada blokiran, a građani su se okupili u glavnoj gradskoj ulici, prenosi RTCG.

„Blokiran je međunarodni put Skadar-Tuzi-Podgorica. Čekamo potpredsednika Dritana Abazovića i premijera Zdravka Krivokapića. Ovo je jedini način da se odazovu našim pozivima za razgovor“, rekao je Đeljošaj za RTCG, navodeći da su ugostiteljski objekti i dalje otvoreni.
Kako javljaju „Vijesti“, čeka se policija da donese nalog za privođenje Nika Đeljošaja na albanskom jeziku. On je ranije rekao da ne razume nalog napisan na crnogorskom jeziku.

Kao razlog privođenja Đeljošaja navedena je blokada magistralnog puta u koordinaciji sa Komunalnom službom Tuzi.

Podgoričke „Vijesti“ objavile su da policija kod podvožnjaka na raskrnici kod Kuća Rakića zaustavlja automobile iz pravca Podgorice, zbog čega su se već stvorile duge kolone. Vozačima kamiona i šlepera, koji su u tranzitu ka Albaniji, policija je zabranila put i naredila da se parkiraju pored magistrale.

Vlasnici ta dva lokala, koji su bili prvi za kontrolisanje, nisu postupili po naredbi.

Inače, novim merama Instituta za javno zdravlje (IJZ) predviđeno je zatvaranje lokala i u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Predsednik opštine Nik Đeljošaj je rekao kako je u pitanju odmazda Krivokapića i Abazovića nakon što ih je prozvao što nisu čestitali takozvani dan nezavisnosti Kosova.

Prvi čovek Tuzi je na Fejsbuku napisao da je dobio poruku od potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, nakon dvodnevnog pokušaja da stupe u kontakt sa Vladom Crne Gore.

„Odgovorio sam pozivom i pozvao ga na sastanak u opštini Tuzi da razgovoramo o mogućnosti rešavanja problema. Čekamo ga“, napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Nik Đeljošaj je sapštio da ga je telefonom pozvao premijer Zdravko Krivokapić i obećao da će u 14 časova doću u opštinu Tuzi.

On je rekao „Vijestima“ i da mu je premijer tražio da mu opština Tuzi na sastanku predloži epidemiološke mere za tu zasebnu lokalnu samoupravu.

„Hteli smo dijalog, da nam se objasni zašto i po kom osnovu su ugostitelji u Tuzima diskriminisani, jer svi znamo da naša opština pripada prvoj grupi. Bez obzira što je u okruženju bilo zaraženih, kod nas nije bilo eskalacije“, rekao je Đeljošaj, koji tvrdi da je „nezvanično čuo da je odluka doneta jer deo građana Podgorice dolazi na kafu u Tuzima“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bojkotdramapolicija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • djole

    vec vdjeno

  • Anonimni

    Pa to vaši drugari, hahaha. 😄 😛 🤫