Haos u Podgorici: Policija bacala suzavac i šok bombe (video)

Na Zlatici je policija intervenisala u akciji uklanjanja crnogorske trobojke, a zlatička omladina im se suprostavila i branila svoj mural.

Kako je javlja dopisnik Sputnjika, policija trenutno drži položaj gde je mural, dok su se građani koji su branili mural raštrkali u više grupica u okolini.

Oni su napravili barikade od kontejnera.

Portal In4s je javio da je među građanima bio i otac Branko Tapušković koji je pokušavao da smiri situaciju.

Podgoričke „Vijesti“ navode da je povređen mladić pogođen nepoznatim predmetom, a dodaju i da je, prema nezvaničnim saznanjima, više osoba uhapšeno.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2515201715463090&id=100009198570623

Žarko Marković, jedan od građana koji se zatekao na Zlatici prilikom intervencije policije objavio je fotografiju koje pokazuju posledice od upotrebe šok bombe.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević napisao je na Fejsbuku da je akcija crnogorske policije na Zlatici večeras samo pokazna vežba policijske hunte.

„Ovo što je večeras zadesilo podgoričku gospodu na Zlatici, očekuje i sve sveštenike SPC i naše pravoslavne svetinje. Ako Đukanovićeva antihrišćanska sekta ostane na vlasti“, naveo je Medojević.

Dopisnik Sputnjika, koji se i sam nagutao suzavca, javio je prethodno sa lica mesta da je više desetina policajaca izašlo da interveniše.

Trobojka je, inače, naslikana preksinoć, a veliki broj mladih okupio se da brani mural.

Momci su oformili živi zid oko trobojke, a policija je u nameri da ih rastera bacila suzavac.

Potom su policija i komunalne službe počele da kreče, ali su okupljeni mladići pokušali da se vrate. Ponovo je bačen suzavac.

Stanovnici Zlatice s kojima je razgovarao dopisnik Sputnjika tvrde da policajci nisu imali identifikacione brojeve na uniformi.

Dijelite⛔⛔⛔Poruka iz podgoričkog naselja Zlatica gdje hrabri momci TIJELIMA brane svoje grafite od uništavanja od…

Gepostet von Vladislav Dajkovic am Samstag, 25. Januar 2020

Policija je, inače, navela da je zajedno sa komunalnom policijom izašla na lice mesta radi „saniranja“ javne površine.

Kako su rekli okupljeni mladići, ovo je trobojka Kraljevine Crne Gore, ali zakon u ovoj državi ne važi i mural je krivično delo.

Oni su počeli pre dva dana da crtaju trobojku na pasareli na Zlatici. Uprkos upozorenju policije da odustanu od crtanja, oni to nisu učinili.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

barikademuraliPodgorica
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • batamrca

    cist demokratski nacin resavanja situacije,jos vojsa da izadje kao pomoc policiji kad se vrati iz nato misije i evo ti amer demokratija uzivo

  • AA ( americki alah)

    ovo je ok, mislim dozvoljeno je da policija mlati huligane u mafijaskoj, pardon civilizovanoj drzavi. ALI nije dozvoljeno da kineska policija mlati demokratske prosvednike, ili Ruska, srpska ……..Dozvoljeno je da francuska, engleska, nemacka, ustaska, americka MLATI, da nato teroristi ubijaju po celoj planeti, sve je to ok, ALI narod nema pravo da se brani. Mora da cuti i trpi liberalnu demokratiju. AMEN

  • Anonimni

    Jbt onaj korumpirani i potureni gmaz, koji vlada CG već 30 godina, će izazvati građanski rat.