Objavljeni detalji akcije: Ovako je ubijen ludi serijski ubica u BiH (video)

Posle velike potrage koja je trajala osam dana, ubijen je Edin Gačić, četvorostruki ubica od kojeg je danima strepila cela BiH.

Gačić je ubijen juče poslepodne u razmeni vatre s policijom u Košćanu kod Hadžića. Danima ga je tražilo preko 1000 policajaca, juče ujutro ponuđeno je 25.000 evra za informacije o Gačiću, a u trag su mu ušli juče poslepodne pa je ubijen nakon što je ranio jednog specijalca.

BiH portal Žurnal objavio je detalje potrage.

Prva ozbiljna informacija pojavila se u utorak u zoru. Bilo je 4 sata i 15 minuta kada su policijski službenici s terena obavešteni da je u novom snegu pronađen trag.

Sumnjalo se na Edina Gačića. Međutim, celodnevna potraga za ubicom nije dala rezultate. Tek poslepodne četvorica pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo pronašla su novi trag. Krenuli su za njim. Serijski ubica bio je smešten u šiblju na vrhu brežuljka. Policajci su mu, ne primjećujući ga, prišli na dvadesetak metara. A onda je Gačić zapucao.

Jedan metak je pogodio policajca u nogu. Drugi je razneo cijev puške drugog specijalca. Rafal je trajao petnaestak sekundi. Policajci su potom uzvratili paljbu. Gačićev automat tada je zakazao pa je zapucao iz pištolja koji je uzeo od ubijenog policajca Mahira Begića. Nekoliko minuta posle pucnjava je utihnula. Ubojica Gačić bio je mrtav.

Pištolj policajca Begića, koji je baš u tim trenucima sahranjivan, ostao je u desnoj ruci serijskog ubice Ispred njega je bio bajonet zaboden u zemlju i prekriven ovčjom kožom. Služio mu je kao zaštita od policijskih metaka. Pre devet dana tim bajonetom je u Konjicu masakrirao telo Senada Sultanića, kojem je prethodno ispucao dva metka u grudi i jedan u čelo.

U vreme pogibije ubica je nosio odeću od vune. Pored njega je bila gomila čaura. Hranu nije imao uz sebe. S druge strane brda, nekih trista metara od Gačićevog rova, bilo je njegovo skrovište napravljeno od snega po uzoru na eskimske kućice. Tu je boravio pre nego što je primetio da mu se približava pojera. Ni u tom skrovištu nije bilo hrane.

Edin Gačić je, podsetimo, bio u begu od prošlog ponedeljka kad je u prodavnici u selu Podorašac kod Konjica ubio Senada Sultanića. U subotu je ubio policajca Mahira Begića.

To nisu bile dve jedine Gačićeve žrtve – 1998. godine ubio je saborca iz mudžahedina, a nekoliko godina kasnije i majku Sifetu, i to nakon što je izašao na slobodan vikend.etalji

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

BiHpoteraubica
Komentari (0)
Dodaj komentar