Okružno tužilaštvo Banjaluke dostavilo Tužilaštvu BiH predmet ubistva Davida Dragičevića

Tužilaštvo BiH danas je potvrdilo da mu je Okružno javno tužilaštvo Banjaluke dostavilo na uvid predmet o ubistvu Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Neformalna grupa gradjana „Pravda za Davida“ u utorak je održalo polučasovni protest ispred Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci podržavajući zahtev da se predmet dostavi Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH je prošlog ponedeljka, 22. februara, na osnovu „podneska predstavnika oštećenih i Udruženja ‘Pravda za Davida'“ – kako je tada saopštilo, tražilo da mu se iz Banjaluke dostavi predmet o ubistvu 21-godišnjeg Dragičevića marta 2018. godine, i najavilo da će posle analize tog predmeta doneti odluku o „daljim koracima“.

Dragičević je nestao 18. marta 2018, a nadjen je mrtav šest dana kasnije u Banjaluci.

Nekadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS, Darko Ilić, novinarima je tada rekao da se Dragičević pre smrti potukao s grupom mladića i potom opljačkao jednu kuću.

Okružno tužilaštvo je juna 2018. godine otvorilo istragu protiv nepoznatih lica zbog ubistva Dragičevića, ali istraga nije napredovala, niti je iko optužen ili uhapšen.

Roditelji Dragičevića više puta su tvrdili da su u ubistvu njihovog sina učestvovali pripadnici MUP RS, a da su tužilaštvo i druge vlasti u Banjaluci to zataškavali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar