Ovo hrvatsko ostrvo proglašeno je za najlepše u Evropi

Magazin Condé Nast Traveller objavio je da je listu najlepših svetskih destinacija u čijem izboru je ulestvovalo čak 600.000 registrovanih čitalaca, a najlepšim ostrvom u Evropi proglašen je Hvar.

Izbor najlepših destinacija Condé Nast Traveller pokrenuo je pre 21 godinu, a ove godine birale su se i lokacije u Americi.

Druga ostrva koji su se istakla lepotom su Hilton Hed u SAD-u, Portoriko, filipinski Borakaj, australijski arhipelag Vitsandej, Maldivi i kanadski Kejp Breton.

Najlepši grad na svetu je Čarlston u Južnoj Karolini (SAD), a najlepša zemlja je Indonezija.

Najbolji spa na svetu je Ananda u Utarakandu u Indiji, a najlepšu vožnju vozom doživećete Belmond Andean Explorerom u Južnoj Americi.

Najbolji skijaški centar je Gštad u Švajcarskoj a najlepši aerodrom na svetu je Singapurski.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskaostrvo
Komentari (12)
Dodaj komentar
  • mar-S

    Zalosno je da takvo ostrvo i takva obala pripada tako ,,gostoljubivom ,,narodu . Sta to9 vredi kad tamo ne bih otisao da mi poklone i plate letovanje. Najlepse je ono gde se covek prijatno i ugodno oseca, a to nije ovo o cemu pricate. Ja nisam to ranije napisao,ako jesam kazite kad …

  • mar-S

    Zalosno je da takvo ostrvo i takva obala pripada tako ,,gostoljubivom ,,narodu . Sta to9 vredi kad tamo ne bih otisao da mi poklone i plate letovanje. Najlepse je ono gde se covek prijatno i ugodno oseca, a to nije ovo o cemu pricate.

  • Anonimni

    Pa ostrvo ne čini samo prirodna lepota već i njeni stanovnici, a tu baš i nemaju čime da se pohvale. Kao što svakog leta vidimo jako su „gostoljubivi“. A i nisam baš siguran da može da se meri sa lepotom nekih grčkih ostrva ili sa lepotom Sardinije. No dobro, lepo je što pišete tekstove da se na susedi malo teše pošto im iz godine u godinu sve lošije ide kad je turizam u pitanju.

    • Anonimni

      Ja sam bio ove godine u Starom gradu i vrlo su gostoljubivi i bilo mi je veoma prijatno. Festinacija je zaista vrh. Voleo bih da odem ponovo.

  • REBEKA

    Slazem se,da je ostrvo Hvar najlepse,mozda i na citavom svetu.Ali ne samo ovo ostrvo.Cela hrvatska obala,sa predivnim Jadranskim morem,neuporedivo su najlepsi.Ni jedna obala bilo kog poznatog turistickog mesta,bilo koje zemlje,nemaju taj divni vazduh pun slatkog mirisa mediteranske mesavine raznog drveca i cveca.Jednom recju, Hrvatska je pravi turisticki raj,za ljude koji imaju rafinirani ukus za prirodnu lepotu.

  • Anonimni

    Najlepse na Svetu.Cula sam iz mnogih izvora i verujem da jeste.

  • Anonimni

    Najlepše ostrvo je definitivno Mljet (Mlit). More se uliva u samo ostrvo i formira dva „jezera“, veliko i malo, sa ostrvcetom na velikom jezeru na kojem je izgrađen samostan. Čudo prirode…

    • Anonimni

      Potpisujem za Mljet…

  • Anonimni

    Naslov ne odgovara tekstu. Ako su učestvovala sva ostrva sveta, onda je Hvar najlepši na svetu a ne samo u Evropi.

  • Antisa

    A to se znalo tisucima godinama a jeb .s drzavu koja mora nema.

    • Milan

      Neka vam sve te lepote. Pre bih bio siptar nego hrvat. Mars!

    • Milan

      Tisucama…ko ste vi i gde ste to bili pre ne“tisucu“ nego 100 godina? Ajde cuti, ne javljajte se.