Uhapšeni Albanci u Ulcinju: Uzvikivali „Ulcinj je Kosovo“

Pet ljudi sa Kosova, nastanjenih u Nemačkoj, uzvikivalo je na ulcinjskom šetalištu “Ulcinj je Kosovo” i “fakin’ Srbija” nakon čega su privedeni, prenose crnogorski mediji.

Kako se navodi, njih petorica D. D. (24), K. C. (22), K. I. (31), K. K. (26), i S. E. (24), kažnjeni su zbog toga sa po 300 eura.

Iz Uprave policije kažu da su njih petorica privedeni nakon što je policiji u noći između nedelje i ponedeljka prijavljeno da grupa momaka remeti javni red i mir, uzvikujući “Ulcinj je Kosovo”, “fakin’ Srbija”, “crveno i crno”…

Oni su na ulcinjskom šetalištu veličali takozvanu Oslobodilačku vojsku Kosova, uzvikujući i njihove parole.

“Ulcinjskoj policiji je nešto iza ponoći prijavljeno da u blizini Male plaže grupa muškaraca uzvikuje nacionalističke parole. Kolege su na Pristanu zatekle pet muškaraca, koji su privedeni u stanicu polcije, a zatim izvedeni kod sudije za prekršaje. Svi su kažnjeni zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, rekli su iz Uprave policije.

Isti izvor pojasnio je da su osim pet Kosovara, kažnjeni i Ulcinjani kod kojih su oni bili smešteni.

“Nijedan od njih nije imao prijavljen boravak, zbog čega su sa po 150 eura kažnjeni vlasnici smeštaja u kom borave”, rekao je sagovornik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Albancicrna goraKosovoUlcinj
Komentari (0)
Dodaj komentar