A gde je Putin? Merkelova i Makron „izgubili“ ruskog lidera u Berlinu (video)

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron zbunili su se jer se ruski lider Vladimir Putin zadržao pre ceremonije fotografisanja na konferenciji o Libiji u Berlinu, koja je održana juče.

Na snimku se vidi da su se Merkelova i Makron, zajedno sa drugim učesnicima samita, pripremali za protokolarno fotografisanje, ali su primetili da ruski lider još nije stigao.

Zvaničnici su se međusobno zagledali, nakon čega je nemačka kancelarka pitala generalnog sekretara UN Antonija Gutereša gde je Vladimir Putin.

Nakon nekoliko trenutaka ruski lider se pojavio. Francuski kolega ga je pozdravio, dok je Merkelova uputila Putina gde treba da stane za fotografisanje.

Podsetimo, juče je održana međunarodna konferencija o Libiji u Berlinu, kojoj su, osim sukobljenih strana, prisustvovali i lideri evropskih zemalja, među kojima i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Učesnici konferencije su dogovorili plan rešavanja krize u Libiji, a usvojeni dokument će biti poslat na odobrenje SB UN i postaće deo političkog procesa za rešavanje krize.

Dokument, između ostalog, predviđa poštovanje ljudskih prava i omogućavanje pristupa prirodnim resursima zemlje svim etničkim i političkim grupama.

Pored toga, doneta je odluka da se formira vojni komitet za obezbeđivanje stabilnog primirja.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Makronmerkelputin
Komentari (0)
Dodaj komentar