Eksplozija u Bagdadu za Olandov doček, 32 žrtve uglavnom novinari

Najmanje 32 osobe su ubijene, a 61 je ranjena u bombaškom napadu u pretežno šiitskoj četvrti Bagdada, saopštile su iračke vlasti novi bilans žrtava.

Kako je rečeno, napad je izveo bombaš samoubica koji se razneo u automobilu bombi.

Napad se dogodio na dan dolaska predsednika Francuske Fransoa Olanda u zvaničnu posetu Bagdadu, a među žrtvama su uglavnom novinari koji su čekali da uđu na Trg Sadr u severoistočnom delu grada, koji je često poprište terorističkih napada.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali Rojters podseća tda akve napade obično izvodi Islamska država.Slike postavljene na društvenim mrežama prikazuju veliki oblak crnog dima i evakuaciju povređenih.

Kako se podseća, u subotu je u Bagdadu u eksploziji tri bombe poginulo 29 ljudi.

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da preduzimanje akcija protiv terorizma u Iraku sprečava terorizam u Francuskoj.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Bagdadu

Islamska država preuzela je odgovornost za današnji samoubilački bombaški napad u naselju Sadr siti u Bagdadu, u kom je ubijeno skoro 40 ljudi, a na desetine ranjeno.

Novinska agencija Amak, odnosno sajt povezan sa ekstremistima, objavio je da su meta napada bila mesta okupljana šiitskih muslimana, koje suniti smatraju otpadnicima, prenela je agencija Rojters.

Al Džazira navodi da je u napadu ubijeno najmanje 39 osoba, a 57 ranjeno.

Slike postavljene na društvenim mrežama prikazuju veliki oblak crnog dima i evakuaciju povređenih.

Kako se podseća, u subotu je u Bagdadu u eksploziji tri bombe poginulo 29 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bagdadeksplozijanovinarioland
Komentari (0)
Dodaj komentar