Neverovatno: „Rat u Libiji je bio ravnanje računa mafioza Sarkozija i Gadafija“

Da je rat u Libiji je bio samo rezultat lične korupcije tadašnjeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija, taj problem bi bio privremen. Ipak, kako piše analitičar Raša tudeja Džon Lafland, najveća pretnja miru je uverenje Zapada da ima pravo da napada druge države, prenosi B92.net.

“Slučaju Sarkozija treba pristupiti kao i slučaju Skripalj, sa pretpostavkom nevinosti kao osnovom. To nismo imali u slučajevima optužbi na račun Rusije, Iraka i Sirije ili Miloševića i Jugoslavije. Kao neko ko je uvek gledao Sarkozija kao jeftinog i osrednjeg oportunistu, privukla me je tvrdnja da je njegov put ka Jelisejskim poljima utabao i kupio Muamer el Gadafi, ali ga je Francuska potom ubila kada je zapretio da će propevati“, naveo je Lafland.

Dodao je i da se oštro protivio ratu u Libiji 2011. godine i da je blizu uverenja da to nije bilo ništa drugo nego ravnanje računa između “dvojice mafioza, jednog u Parizu, a drugog u Tripoliju“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

GadafilibijaSarkozi
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • ILKE

    Starnac! Sovjetska armija nije u tim, tebi napomenutim državama, ratovala ni protiv koga. Čuvala je svoje saveznike na poziv njihovih njihovih vlada. A ko je pozvao Ameriku i NATO u Libiju? Ti blage veze sa mozgom nemaš.

  • Anonimni

    Nije Ruska Armija prijatelju, nego sovjetska , to je drastična razlika

  • Anonimni

    Sarkozi me obicni sljam kao I vecina zapadnjaka… Muamer Gaddafi rahmetli je bio najbolje predsednik koji ce se pamtiti dok je svijeta od oaze je napravio metropolu otac mu je umro pod satorem a nije doziveo da udje u kucu a razlog tome je bio da dok svaki Libijac ne dobije kucu nece ni on niti niko njegov biti u kuci nego pod satore I jos puno mnogo dobrih dela za svoj narod.A kako su mu vratili ?! Sad I’m je sigurno bolje ovim putem kojem su sami sebi napravili tuzno je to ali tako je.. :/

  • Anonimni

    … postoji naplata duga i otplata duga, sto je u ovom slucaju ako nesto nije jasno….

  • kojeimedadam

    GLUPOSTI …. Dužnik je ubio poverioca da mu ne bi vraćao dug, a posle je učestvovao u pljački njegove zemlje zajedno sa SAD i ostalim NATO Pljačkašima.

    • stranac

      Za razliku od ruske armije koja je svojevremeno boravila u Poljskoj, Cehoslovackoj, Madjarskoj, Avganistanu itd. iz turistickih razloga.

    • Sekula

      @Stranac Ovo ti je amaterska zamena teza, koja se izvodi među tinejdžerima koji nisu pročitali više od 4 knjige u životu.