Šest napadača ubijeno u akciji oslobadjanja talaca iz restorana u Bangladešu

Snage bezbednosti Bangladeša upale su u jedan restoran u Daki u kojem su naoružani ekstremisti uzeli goste kao taoce, pri čemu su ubili šest napadača i spasli 13 zarobljenika, medju kojima je bilo nekoliko stranaca.

Naoružani muškarci upali su u petak uveče u restoran u kvartu Gulšan, diplomatskoj zoni Dake, i uzeli za taoce oko 35 ljudi, uključujući oko 20 stranaca.

Komandant Tuhin Mohamed Masud rekao je agenciji AP da su pripadnici snaga bezbednosti „ubili vatrenim oružjem najmanje šest terorista“, ali da operacija i dalje traje.

On je dodao da je bilo žrtava medju taocima, ne navodeći detalje.

Masud je rekao su medju spasenim taocima Japanac, koji je povredjen, dvoje državljana Šri Lanke, dodajući da je uhvaćeno nekoliko ekstremista.

Ekstremistička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad, prenela je organizacija SITE koja prati džihadističke sajtove.

Novinska agencija bliska Islamskoj državi navela je da su 24 osobe poginule, a da je 40 ranjeno, uključujući strance, prenosi SITE.

Podaci za sada nisu zvanično potvrdjeni.
Lokalni mediji su preneli da su jedan Argentinac i dvoje državljana Bangladeša spaseni rano jutros iz restorana, ne navodeći da li su zadobili povrede.

Bangladeš pogadja talas ubistava intelektualaca, zagovornika sekularizma i pripadnika verskih manjina.

Džihadističke grupe smatraju se odgovornim za ubistvo više od 50 osoba u poslednje tri godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar