Skandalozni snimak: Britanski ministar zgrabio ženu za vrat i isterao je (video)

Britanski ministar spoljnih poslova za Aziju i Pacifika Mark Fild brutalno je napao aktivistkinju Grinpisa koja je samo prolazila pored njega tokom jednog političkog skupa.

Snimak napada izazvao je buru u javnosti, a ministar Fild je suspendovan iako mediji u Velikoj Britaniji traže njegovu ostavku.

Ugledni britanski bankari i političari okupili su se sinoć u Londonu kako bi saslušali govore kancelara Filipa Hamonda i guvernera britanske banke Marka Karnijea, ali je na početku govora u salu upalo 40-ak aktivista Grinpisa.

Nekoliko devojaka uspelo je da uđe u salu, a jedna je prolazila pored stola za kojim je sedeo Fild, koji ju je udario, saterao uz stub, grubo zgrabio, uhvatio za vrat i izgurao iz sale.

Fild je rekao da je tako postupio jer je bio zabrinut za svoju i bezbednost drugih učesnika.

– Mnogi gosti su se osećali ugroženim kada su aktivisti ušli u prostoriju. Kada je jedna od njih projurila pored mene, instinktivno sam reagovao. Nije bilo obezbeđenja, a ja sam se brinuo da je naoružana, pa sam je uhvatio i izbacio – ispričao je Fild.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ministarskandalvelika britanija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Trebalo je samo da je uhvati za uho i izvede napolje, kao nekad profesori neposlušne đake. I šta uopšte znači „aktivistkinja“?

  • Milovan

    Bravo za ministtra.A sta je trebao? Da sedi i ceka da mu neka kretenusa nesto baci u glavu. Nasilno je usla,nasilno itasla. Bravo.

  • AA ( americki alah)

    hahahaa, koji izgovor, nego to su ta demokratska gospoda, koja nama drze lekcije, i koje nas gospodin placko slusa.