Tramp i Oland: U pitanju je teroristički napad

Američki predsednik Donald Tramp je, odmah posle pucnjave u Parizu u kojoj je ubijen jedan, a teško ranjena dvojica policajaca, izjavio je da to „liči na još jedan teroristički napad“.

AP navodi da nije jasno kako je Tramp zaključio da je u pitanju terorizam i pre nego što je pariska policija saopštila motiv napada.

Tramp je takođe uputio saučešće američkog naroda građanima Francuske.

Predsednik SAD je rekao da je napad u Parizu „užasna stvar“ koja se „nikad ne završava“, zbog čega građani moraju biti snažni i oprezni.

U međuvremenu, Islamska država je saopštila da preuzima odgovornost za pucnjavu na Jelisejskim poljima u Parizu, koja se dogodila samo dva dana uoči predsedničkih izbora u Francuskoj.

Oland ubeđen da je pucnjava u Parizu „teroristički akt“

Francuski predsednik Fransoa Oland ubeđen je da okolnosti u vezi sa napadom na policajce u Parizu ukazuju na „teoristički čin“.

Nakon što je u pucnjavi u Jelisejskim poljima ubijen jedan, a teško ranjena dvojica policajaca, Oland je za danas sazvao sastanak Saveta za nacionalnu odbranu i bezbednost, koji čine vrhovni bezbednosni, policijski i vojni zvaničnici, kao i nekoliko članova vlade, preneo je AP.

Francuski predsednik obećao je „apsolutnu opreznost“ u naredna dva dana, uoči predsedničkih izbora u nedelju, i odao poštu ubijenom i ranjenim policajcima, navodi AFP.

Islamska država preuzela je odgovornost za večerašnju pucnjavu u Parizu, objavila je agencija Amak bliska džihadistima

„Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države“, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald Trampolandterorizam
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • batamrca

    igra mecka i kod vas ne samo u tudje dvriste