Užas na bazenu: Dete neprimetno nestalo u vodi, a onda je počela borba za život (video)

Snimak koji stiže iz Mičigena nastao na bazenu hotela pokazuje koliko je važno da deca budu pod nadzorom starijih kada su u blizini vode.

Junaci ove dramatične situacije su dve medicinske sestre, devetogodišnja devojčica i njena kuma. One su spasile od smrti dečaka koji se davio u vodi hotelskog bazena.

Policija Livonije, grada američke savezne države Mičigen, objavila je potresni snimak. Slučaj se dogodio krajem prošlog meseca, a nadležni su želeli da skrenu pažnju roditeljima o opasnostima koje vrebaju kada se deca nađu blizu vode.

Dvogodišnji dečak nalazio se u blizini desetak osoba, ali niko nije primetio da je nestao.

„Pokušao je da pliva. Verovatno je izgubio ravnotežu u gužvi“, kaže narednik lokalne policije Ron Tig.

U jednom trenutku dečak je pokušao da izađe na površinu, ali bezuspešno. Potom je pao na dno bazena. Devojčica je primetila da nepomično leži na dnu i brzo obavestila svoju kumu. Žena je viknula da pozovu Hitnu pomoć, a potom skočila u vodu kako bi spasila mališana.

CNN javlja da su se ljudi kupali iako je istaknut znak koji upozorava da spasilac nije na dužnosti.

Vreme snimka pokazuje da je dečak proveo na dnu bazena oko četiri minuta. Iz policije navode da su dečaka spasile medicinske sestre koje su odmah započele postupak oživljavanja. Našle su se u hotelu jer su učestvovale na stručnom seminaru.

„Snimak oživljavanja deteta jako je potresna. Nekoliko su puta izvele postupak reanimacije kako bi ga vratile u život“, rekao je Tig.

Dete je odmah nakon nezgode primljeno u bolnicu i pušteno istog dana.

Četiri dame koje su učestvovale u spašavanju mališana predložene su za nagradu Policijske uprave Livonije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bazendetedrama
Komentari (0)
Dodaj komentar